Fordmods Logo

EF Falcon missing in cruise and at idle when hot 

 

Page 1 of 1 [ 15 posts ] 

 
 Post subject: EF Falcon missing in cruise and at idle when hot
Posted: Mon Mar 26, 2007 1:51 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 34

Posts: 5

Joined: 5th Jan 2007

Ride: BA MKII XR6

Location: Perth
WA, Australia

Ok,
I have a 95 EF Flacon GLi Auto and it is missing once it warms up ie after about 10 mins or so. It does not seem cosistent and only seems to do it at about 2000rpm or below, as soon as you put the boot in it quits missing once it runs past 2000 and revs normally.

Work done in the last 6 months or so
Fuel pump and filter
Crank angle sensor
Coil Pack
Plugs n leads
as well as the normal stuff like oil changes n all that

I am completely out of ideas for what to look at/for and any help would be greatly appreciated
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 1:58 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1302

Joined: 10th Nov 2006

Location: Allmods suck so do viruses
WA, Australia

Check Exhaust for little blocks Air Filter Clean it Replace it Dizzy Cap Replace it Oxy Senser Change Oil And Filter

Those are just little Ideas that came to my mind

 

_________________

Your all a bunch of f**k Heads delete this f**k account stupid useless C*** who run this site cant even sell something useless wankers

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 1:58 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1302

Joined: 10th Nov 2006

Location: Allmods suck so do viruses
WA, Australia

95 EF dont have dizzy's do they

 

_________________

Your all a bunch of f**k Heads delete this f**k account stupid useless C*** who run this site cant even sell something useless wankers

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 2:04 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 34

Posts: 5

Joined: 5th Jan 2007

Ride: BA MKII XR6

Location: Perth
WA, Australia

nope :) Hence the replaced coilpack
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 2:06 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 34

Posts: 5

Joined: 5th Jan 2007

Ride: BA MKII XR6

Location: Perth
WA, Australia

oh and
Air filter was done about 2 months ago but checked/cleaned last week and oil/filter was done about 1500ks ago
oxy sensor is my next check
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 29, 2007 6:51 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 181

Joined: 7th Sep 2006

Ride: EF Mont

Location: Hobart
TAS, Australia

I've got similar problems. Gonna start checking / replacing some sensors. Oxy being one of them. How could one test them myself? I have a cheap digital multimeter if that helps.

 

_________________

Sanity is for the Weak!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 29, 2007 7:15 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 79

Posts: 1233

Joined: 7th Apr 2005

Gallery: 7 images

Ride: GTHO PH 1 EF ex chaser

Location: Willow vale, GOLD COAST
QLD, Australia

Run the ecu diagnostics and see what comes up :roll:

 

_________________

Rotten Old Revhead!!! XW GTHO + EF ex cop car (exractors 2.5 cat back zorst !6" Simmons K&N +airbox mods Lowered with Bilstein shocks+Whiteline Bars NEXT THING Swap HO for GTP or Ferrari!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 01, 2007 11:44 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 181

Joined: 7th Sep 2006

Ride: EF Mont

Location: Hobart
TAS, Australia

lol How do ya do that? I thought u needed special, swanky equipment to do that kinda s**t?

 

_________________

Sanity is for the Weak!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 01, 2007 3:02 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 79

Posts: 1233

Joined: 7th Apr 2005

Gallery: 7 images

Ride: GTHO PH 1 EF ex chaser

Location: Willow vale, GOLD COAST
QLD, Australia

Check the documents section :roll:

 

_________________

Rotten Old Revhead!!! XW GTHO + EF ex cop car (exractors 2.5 cat back zorst !6" Simmons K&N +airbox mods Lowered with Bilstein shocks+Whiteline Bars NEXT THING Swap HO for GTP or Ferrari!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 01, 2007 3:03 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 79

Posts: 1233

Joined: 7th Apr 2005

Gallery: 7 images

Ride: GTHO PH 1 EF ex chaser

Location: Willow vale, GOLD COAST
QLD, Australia

Sorry double post :oops:

 

_________________

Rotten Old Revhead!!! XW GTHO + EF ex cop car (exractors 2.5 cat back zorst !6" Simmons K&N +airbox mods Lowered with Bilstein shocks+Whiteline Bars NEXT THING Swap HO for GTP or Ferrari!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 2:25 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 34

Posts: 5

Joined: 5th Jan 2007

Ride: BA MKII XR6

Location: Perth
WA, Australia

Finally got around to checking the oxy sensor, checked the codes n then the sensor itself with a multimeter and apparently is toast so will pick a new one up tomorrow n install it n let you guys know how i get on.
Seems that 275000ks is the magic number for all of the computer bits on my car :P
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 2:11 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

around 250'000 most things go in the old EF's.
My mate that i got the EF i own, he replaced the power stering rack, a few sensors, fuel pump and some other crap and was all within 10'000 of 250'000.

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 4:59 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 181

Joined: 7th Sep 2006

Ride: EF Mont

Location: Hobart
TAS, Australia

Spew. Mine's only done 173 500 at present, so I've got some time :) I'm gonna test most of my sensory bits n pieces and probably replace the majority of them for the sake of it, then let my ECU re learn.

 

_________________

Sanity is for the Weak!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 07, 2007 7:21 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 48

Posts: 2537

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 13 images

Ride: EFII Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

Some of that stuff might be ageing with time, not k's. So you might not have as much time as you think 8-)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 10, 2007 4:19 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 34

Posts: 5

Joined: 5th Jan 2007

Ride: BA MKII XR6

Location: Perth
WA, Australia

Ok, over the easter hangover :x
Swapped out the oxy sensor n holy crap what a difference car seems to be running much better.
Doesnt seem to be missing at lowish revs any more
The sensor that came out was in pretty bad shape was badly heat scarred ( i know inside exhaust = hot :P ) but seemed worse than i expected.
But then it was also a genuine ford one so it could have been in there for the last 12 years...
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 15 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 7:41 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names