Fordmods Logo

EF Falcon Motor Runs/Drives fine no electrics 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: EF Falcon Motor Runs/Drives fine no electrics
Posted: Fri Jan 07, 2011 11:42 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 29

Posts: 6

Joined: 7th Jan 2011

Ride: EF Falcon 1994

Location: Brisbane
QLD, Australia

Im not mechanically minded so i will try explain best i can. My car will start up fine drive along and after abour 20 - 25 mins of driving the radio cuts out shortly followed by the dash dying however motor remains running with full power. once i have pulled up and turned off the car if i try turning it over there is nothing (not even the stereo will power up). any ideas?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Falcon Motor Runs/Drives fine no electrics
Posted: Fri Jan 07, 2011 11:48 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 623

Joined: 24th May 2007

Gallery: 9 images

Ride: 97 TICKFORD XR6 Manaul

Location: Aldinga Beach
SA, Australia

check your fuses and relays thats a good start
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Falcon Motor Runs/Drives fine no electrics
Posted: Fri Jan 07, 2011 11:53 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 25

Posts: 510

Joined: 8th Aug 2010

Gallery: 9 images

Ride: NF Fairlane Ghia

the dash and stereo etc get there power from the BEM (Body Electronics Module)

http://www.fordmods.com/documents.php?d=26

its also your car immobilizer

if your electronically inclined just pull it apart and redo the solder connections and put it back in

if not just replace it

 

_________________

NF Fairlane Ghia, Brand New Leather Interior, Wallnut All Through, 800W RMS JL Audio Sound System, Lowered King Springs And Monroe GT Shocks, Custom BA/GT Air Intake, Holley Highflow, Simmons B45's, Going To Be Supercharged At 9-12psi With Stage 4 Head And Cam With Pacemakers And 3" Exhaust

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Falcon Motor Runs/Drives fine no electrics
Posted: Fri Jan 07, 2011 12:45 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 29

Posts: 6

Joined: 7th Jan 2011

Ride: EF Falcon 1994

Location: Brisbane
QLD, Australia

wouldnt they not work at all tho? they only die after driving for a while.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Falcon Motor Runs/Drives fine no electrics
Posted: Fri Jan 07, 2011 1:25 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 25

Posts: 510

Joined: 8th Aug 2010

Gallery: 9 images

Ride: NF Fairlane Ghia

its possible that when the electronics are cold they are just connecting then when warm the metal expands away from the connection resulting in it not working

 

_________________

NF Fairlane Ghia, Brand New Leather Interior, Wallnut All Through, 800W RMS JL Audio Sound System, Lowered King Springs And Monroe GT Shocks, Custom BA/GT Air Intake, Holley Highflow, Simmons B45's, Going To Be Supercharged At 9-12psi With Stage 4 Head And Cam With Pacemakers And 3" Exhaust

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Falcon Motor Runs/Drives fine no electrics
Posted: Fri Jan 07, 2011 3:04 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 29

Posts: 6

Joined: 7th Jan 2011

Ride: EF Falcon 1994

Location: Brisbane
QLD, Australia

I just went to the car on my lunch break, it started fine. However i checked the Fuses the 'MAIN' 100amp fuse looks to be burnt, the clear plastic has a melted look about it and i can't get it out also the two 40 amp fuses for engine and battery are rattling, dose this mean they are blown?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Falcon Motor Runs/Drives fine no electrics
Posted: Fri Jan 07, 2011 4:47 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 25

Posts: 510

Joined: 8th Aug 2010

Gallery: 9 images

Ride: NF Fairlane Ghia

needle nose pliers gets melted fuses out with eaz

 

_________________

NF Fairlane Ghia, Brand New Leather Interior, Wallnut All Through, 800W RMS JL Audio Sound System, Lowered King Springs And Monroe GT Shocks, Custom BA/GT Air Intake, Holley Highflow, Simmons B45's, Going To Be Supercharged At 9-12psi With Stage 4 Head And Cam With Pacemakers And 3" Exhaust

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Falcon Motor Runs/Drives fine no electrics
Posted: Mon Jan 10, 2011 10:49 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 29

Posts: 6

Joined: 7th Jan 2011

Ride: EF Falcon 1994

Location: Brisbane
QLD, Australia

Turns out it was the Alternator...
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 12:41 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names