Fordmods Logo

Ef misfiring 

 

Page 1 of 1 [ 14 posts ] 

 
 Post subject: Ef misfiring
Posted: Wed May 14, 2008 8:26 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 8

Joined: 14th May 2008

Location: Brisbane
QLD, Australia

Hi everyone iam new to here i have a ef falcon 6 4.0 it has delvoped a miss in the engine, maninly when econo - it isnt there all the time . to replace the leads to coil pack --seen it isnt the most accesable place what is the easiest way ? or could there be another reason for this but i thought id try plugs and leads first - but the miss is more in econo

Ef stats :
Lowered
XR8 Seats front n rear
Alloys
headers, with manderal bent 2 1/2 " exhaust system

Look forward to hearing opinions on this :)
Cheers Kev
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 14, 2008 8:51 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 44

Joined: 9th Jul 2006

Ride: xr6

Location: melbourne
VIC, Australia

hey mate , there could be a few things causing a miss , coil packs and leads tend to play up , get a multi meter and check the resistance in your leads , could also be something simple and easy like crap fuel , but id be checking leads first
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 14, 2008 8:56 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 8

Joined: 14th May 2008

Location: Brisbane
QLD, Australia

yeah my thougts exactly - i reckon could be a suss lead just bought a new set tonight n plugs -- whats the easiest way to replace ...from under the bonnet or from underneath - seen the coil pack are sorta hidden . other than that when shes firing on all 6 she goes like a raped ape :D
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 14, 2008 9:02 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 44

Joined: 9th Jul 2006

Ride: xr6

Location: melbourne
VIC, Australia

lol , when i did mine i was taking the head of , so i took the intake manifold off 1st , and with that out of the way its easy , right in front of ya , but if u want to leave it on , better to do it from underneth
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 14, 2008 9:07 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 8

Joined: 14th May 2008

Location: Brisbane
QLD, Australia

yep what made me think u would say that LOL well looks like ill be on me back this weekend LOL just do leads .... considering my manual on the ef says bugger all about it .. any idea what a new coil pack is worth coz im starting to think it come down to elminition ..
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 14, 2008 9:26 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 1751

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: BA ute, FG XR6T

Location: Quakers Hill
NSW, Australia

try check/clean your idle control solonoid and crankshaft position sensor, and get a compression test done.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 14, 2008 9:41 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 44

Joined: 9th Jul 2006

Ride: xr6

Location: melbourne
VIC, Australia

depends if you want a genuine or not , i got a good performance one with leads and iv neve had a problem with it since , go for quality when it comes to the ignition system , it will be well worth your while
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 14, 2008 9:41 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 44

Joined: 9th Jul 2006

Ride: xr6

Location: melbourne
VIC, Australia

depends if you want a genuine or not , i got a good performance one with leads and iv neve had a problem with it since , go for quality when it comes to the ignition system , it will be well worth your while
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 15, 2008 8:23 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 1087

Joined: 1st Sep 2007

Ride: '07 LT XR5

Power: 133 rwkw

Location: sydney
NSW, Australia

could it be a fuel filter issue? might be worth checking out

 

_________________

So much RAM the motherboard twisted off the POST.

I lost 3 cylinders... but gained a turbo...
Proud owner of an '07 XR5Turbo

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 15, 2008 7:23 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 8

Joined: 14th May 2008

Location: Brisbane
QLD, Australia

yep the filter isnt that old so i have sorta ruled that one out, was bad today i still think a lead is breaking down as time goes by --will change sat morning see how it goes after that
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 15, 2008 8:36 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 1061

Joined: 7th Sep 2007

Gallery: 3 images

Ride: BF3 Egas wag SY AWD Terry Ghia

Location: Brookfield
VIC, Australia

My experience has been good with coil packs. You are more likely to have blocked injectors IMHO

 

_________________

BF3 Egas XT Wagon
SY Territory Ghia AWD 6spA :))

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat May 17, 2008 11:48 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 44

Joined: 9th Jul 2006

Ride: xr6

Location: melbourne
VIC, Australia

check leads , make sure there in good nick and not resting on the rocker cover or any other hot surface , check too see if there lead isnt broken , spark could be eathing out on the rocker cover or something , i recon your best bet would be an ignition system drama
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 22, 2008 6:14 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 8

Joined: 14th May 2008

Location: Brisbane
QLD, Australia

Well checked all the leads all ok ... took it for a run it had a few monor hic cups and for the last few days no missing -- so now i do wonder wether its could be suss fuel or there was a slighty blocked injector, seems to run heaps better on premium fuel so see it all goes
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 22, 2008 9:07 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 1061

Joined: 7th Sep 2007

Gallery: 3 images

Ride: BF3 Egas wag SY AWD Terry Ghia

Location: Brookfield
VIC, Australia

mine used to be crap on petrol due to injectors blocking up
I had a problem with gas for a few weeks and as the days went on petrol it ran better and better. Then I fixed the gas regulator and saved on fuel but the petrol ran rougher.
I tend to run a fair bit on petrol for short runs esp as its so cold these days

 

_________________

BF3 Egas XT Wagon
SY Territory Ghia AWD 6spA :))

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 14 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 37 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 8:40 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names