Fordmods Logo

EF monty 6, missing on idle and acceleration 

 

Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 
 Post subject: EF monty 6, missing on idle and acceleration
Posted: Fri Jul 29, 2011 2:00 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 28

Posts: 462

Joined: 29th Sep 2007

Location: S.E Suburbs
VIC, Australia

Hi all, this ones got me a tap stumped,
girlfriend purchased ef fairmont ghia straight 6 on petrol, nice clean car...only thing its missing big time.

I've purchased new plugs, leads and coil pack, and is still missing.

Really notice is on idle and taking off.

not using water.

apart from the obvious head gasket leak, is there anything else?

Cheers
- Ash


**another werid thing, when it first starts up, the thermos come on and the heat goes right up (beeps a bit) then drops back to normal, only happens once on start up

 

_________________

Sucessful trades with Schmee, Braidy, Niko, The_Ghost, YBHVE4, Stalker

Speed determines how fast you hit the Traffic Light....Power determines how far you take it with you.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF monty 6, missing on idle and acceleration
Posted: Fri Jul 29, 2011 2:17 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 1442

Joined: 26th Apr 2006

Gallery: 6 images

Ride: 97 EL XR6

Power: 162 rwkw

Location: liverpool
NSW, Australia

looks like you have checked the ignition side of things....
look at your fuel system too, injectors, fuel filter etc

 

_________________

07 BF MKII XR6T
310rwkw @ 13psi - Tuned By CMS

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 1:38 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names