Fordmods Logo

EF vibration 

 

Page 2 of 3 [ 34 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3  Next

 
Posted: Sat Aug 19, 2006 12:55 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 1953

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 25 images

Ride: BA on gas. EL on gas. XF on gas.

Location: Greenacres/Adelaide
SA, Australia

out of balance flywheel or clutch?

 

_________________

Member Number 8804
Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Tailshaft
Posted: Sat Aug 19, 2006 3:38 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 165

Joined: 5th Apr 2006

Gallery: 31 images

Ride: El Fairmont and Ka

Location: Forrestfield, Perth
WA, Australia

Auto, only got it about a month a go, but never notice it and have not had the tailshaft off, a mate just suggested to get my uni joins checked can i do this my self and what am i looking at/for. lol


Thanks for any help.


Brett

 

_________________

Image

EVLMONT

Ridin Dirty*

Urban Assult Vehicle

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 19, 2006 3:44 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 963

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: Liberty MY04 4GEN Luxury

Location: Melbourne
VIC, Australia

Do you have subs on? lol

 

_________________

www.lukehimself.net

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 19, 2006 3:57 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 165

Joined: 5th Apr 2006

Gallery: 31 images

Ride: El Fairmont and Ka

Location: Forrestfield, Perth
WA, Australia

lol no i have not done my alpine install yet

 

_________________

Image

EVLMONT

Ridin Dirty*

Urban Assult Vehicle

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 19, 2006 4:07 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 165

Joined: 5th Apr 2006

Gallery: 31 images

Ride: El Fairmont and Ka

Location: Forrestfield, Perth
WA, Australia

i will take it to automaster im not going to f*** around with that s**t, i just went to the an autoshop and got haynes repair manual.

 

_________________

Image

EVLMONT

Ridin Dirty*

Urban Assult Vehicle

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 20, 2006 12:50 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 325

Joined: 15th Apr 2006

Ride: F350, EF2 Ghia, XC & Corty

Power: 218 rwkw

Location: Wangaratta
VIC, Australia

Check your flex plate-torque converter bolts. Bad a** vibration if these come loose... Or just a really annoying noise!
Also check for a spun or rooted harmonic balancer.

 

_________________

13.28@103.73mph

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 20, 2006 1:36 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 161

Joined: 13th Jun 2005

Gallery: 4 images

Location: Rockhampton
QLD, Australia

Is it a series one or two EF ? I think October 95 was the series two introduction....these have oil-filled engine mounts and the oil can slowly drain out and collapse the mount causing a bad vibration. Mine did the same thing...and you noticed it pretty bad when you pulled it into gear because the revs dropped slightly. If you've had any unexplained oil leaks then that might be the solution.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 20, 2006 4:09 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 2058

Joined: 25th May 2006

Ride: ef xr8

Power: 229 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

more than likely a engine/gearbox mount or something loose,bent with the k frame.

Fixed one not long ago with a mates el. Was vibrating while driving and the it turned out to be a engine mount.

 

_________________

Because of Beer, Thirst is a Beautiful Thing!

'95 EF XR8 auto, Advance headers, 3" exhaust, Cobra manifold, BBK 75mm throttle body , 80MM Marauder MAF, Vortech V2 T Trim , 307 rwhp, 405 ft/lb 13.2 @ 105 MPH

Now N/A (permanent Lag) - AFR 165's, Comp XE270 cam, 1.6 RR - 269 rwhp 14.1 @ 102mph.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 20, 2006 4:16 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 1953

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 25 images

Ride: BA on gas. EL on gas. XF on gas.

Location: Greenacres/Adelaide
SA, Australia

Dirty injectors?

 

_________________

Member Number 8804
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 20, 2006 11:02 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 557

Joined: 20th Aug 2006

Gallery: 4 images

Ride: EF

Location: Keilor, Melbourne
VIC, Australia

Brett-one.....is your car lowered, ie, super or ultra low?? as that would change the diff pinion angle so much so that the uni's are just about rendered useless. As is the case in my EF Fairmont. Sittin on ultra low's.

Got a pair of modd'd upper trail arms from Whiteline Suspension, put them in, wah-la, vibration gone, and much better take off....

 

_________________

<img src="http://i29.photobucket.com/albums/c260/demoniquekryes/Bothcars1.jpg" alt="Photobucket - Video and Image Hosting"><br><br>

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 20, 2006 11:56 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 165

Joined: 5th Apr 2006

Gallery: 31 images

Ride: El Fairmont and Ka

Location: Forrestfield, Perth
WA, Australia

na, i have not lowed my car yet. i wish to soon...

 

_________________

Image

EVLMONT

Ridin Dirty*

Urban Assult Vehicle

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Aug 21, 2006 10:43 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 675

Joined: 19th Mar 2005

Gallery: 9 images

Location: Adelaide
SA, Australia

mine car is ef series II, stocker , 140kms, unmolested car, door trims had never been off so i cant see any driveline modifications, no oil leaks, only vibrates in gear, 1000rpm no vibrating..
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 25, 2006 9:58 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 34

Joined: 4th Jan 2006

Ride: BA XR6 Manual

Location: Sunshine Coast
QLD, Australia

My Fairmont does the same thing, vibration up the steering wheel, mirrors vibrating and whatnot. Up until now I have been revving it a bit at the lights or putting it into neutral because it was pretty harsh sometimes. I took it in for a transmission service and they noticed one of my mounts has leaked oil so it looks like this is whats caused the vibration.
Will find out and let you all know when i get it back tomorrow.

 

_________________

2004 BA XR6 Manual in Blueprint Blue

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 25, 2006 10:23 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 9

Joined: 15th Oct 2006

Location: perth
WA, Australia

Got exactly the same thing with my au2 ute.Had extractors and new exhaust system put on ,now have the same viabration through the steering wheel about 50% of the time.Exhaust bloke said it was missing,bit had my mechanic look at it ,said it was spot on.Didnt do it with the stock exhaust ,i stick mine in nuetral as well sometimes,its only in drive when loaded .Its driving me nuts.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 25, 2006 10:44 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1079

Joined: 18th Sep 2005

Ride: AUII Fairmont

Location: Belmont
WA, Australia

I am exactly the same after putting a 2.5" system on the AU2 Fairmont I am now forced to put it in neutral at lights because the vibration is so harsh it knocks the tip against the bumper

I'll have to get in there and look at the mounts
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 3  [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 1:48 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names