Fordmods Logo

EF wont start 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: EF wont start
Posted: Sat Jun 30, 2012 12:57 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 552

Joined: 3rd Oct 2006

Ride: EL XR-6

Location: Brisbane
QLD, Australia

hey guys my dad has an EF fairmont wagon recently the belt snap off and then the car stop.so he replaced the belt but now the issue is that the car wont start car. ive check for any loose leads that might of come off and we replace the coil pack cause we thought it could of been that due to the amount of kms its done that didnt work. the car wants to start but it cant cause it has no spark. ive check the main fuses but there fine so i dont know what else it could be. so if anyone can give me the thumbs up on ideas ill be very thankful.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF wont start
Posted: Sat Jun 30, 2012 3:16 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 86

Joined: 23rd Dec 2009

Gallery: 16 images

Ride: ford ef2 xr6

Location: melbourne
VIC, Australia

check the crankshaft position sensor has not been damaged when belt snapped..also check crankshaft pulley has not come loose.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF wont start
Posted: Sat Jun 30, 2012 3:45 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 552

Joined: 3rd Oct 2006

Ride: EL XR-6

Location: Brisbane
QLD, Australia

thanks i found the problem it was the crankshaft sensor when the belt snap off it snap the bottom half of the sensor off
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 29 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 9:47 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names