Fordmods Logo

EF XR6 missing, ignition issues? Need help asap 


Page 1 of 1 [ 1 post ] 

 Post subject: EF XR6 missing, ignition issues? Need help asap
Posted: Fri Dec 21, 2012 8:47 pm 
Smokin em up
User avatar

Age: 27

Posts: 287

Joined: 30th Aug 2008

Ride: EL XR6 Sedan + EF XR6 Wagon

Location: Bendigo
VIC, Australia

I have an EF XR6 on gas, recently it has had a bit of a rough idle and a bit of a stumble at low rpm on accelerating. During the week it backfired and blew the air intake apart. I have seen this happen to a few people and it usually means that the ignition needs some attention.

So I bought a brand new Bosch coil pack and put it in this afternoon. After putting it in and replacing the air intake, I started it up and now it has a serious miss, like it is only running on 4 or 5 cylinders. I went out and got new leads and plugs to make sure it wasn't them causing the issue, replaced them, but it is still there.

Is there something I could possibly have missed while putting the coil pack in? I have triple checked the leads are in the right order, all the bolts are done up and the coil pack is plugged in. What are the chances of getting a dead coilpack? I am meant to be going away tomorrow and am desperate to sort it out before I go! Any advice would be really appreciated! Thanks in advance
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 22 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Sat Oct 22, 2016 9:03 am All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names