Fordmods Logo

ef6 flat spots 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: ef6 flat spots
Posted: Fri Jun 17, 2005 9:04 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 33

Posts: 310

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: EF GliXR

Location: Canberra
ACT, Australia

lately i've been driving around and i've noticed what i would call flat spots as i'm trying to accellerate. usually at lower speeds ie. between 30-70, but i'll put my foot down a little and the revs will drop and obviously the car slows rather than picks up. and the response is just poor in general. what's the story? bad plugs? sensors? thanks.

 

_________________

\m/

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 20, 2005 10:19 am 
Tyre Shredder
Offline

Age: 33

Posts: 310

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: EF GliXR

Location: Canberra
ACT, Australia

uhh... anyone?

 

_________________

\m/

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 20, 2005 10:47 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 967

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: TE50

Location: Brisvegas
QLD, Australia

is it in power or economy? in economy mine does that all the time...its not bad...its it tryin to conserve fuel by not changing gears, so it labours a bit....and uses more fuel

go figure

 

_________________

Formerly SpuDEF

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 20, 2005 12:04 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 35

Posts: 1

Joined: 17th Jun 2005

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Hey mate, i've had an ef for close to 10years and have always found economy mode a pain in the a***.

There's nothing worse than putting your foot down at 40k's only to have it struggle to 90 in 2nd at 1500rpm.

Edit: In other words, it's not a problem, just don't use economy ;)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 21, 2005 1:37 am 
Tyre Shredder
Offline

Age: 33

Posts: 310

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: EF GliXR

Location: Canberra
ACT, Australia

it's not in economy mode though. i took it off economy because it was letting the revs drop too low in 4th and making the car shake. thought it was the gearbox, and maybe it is, but having it in power mode eliminates that problem. but yeah, now i have this thing where if i accelerate anywhere from gently to givin it a fair flog, the revs just drop. very gay.

 

_________________

\m/

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 21, 2005 1:49 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 967

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: TE50

Location: Brisvegas
QLD, Australia

that is gay....cant say ive had a problem like that before....sounds gearbox related tho. If yer at a standing start and give it a bellyfull, does it take off quick or sorta sit around for a bit then go? if its a bit slow eberytwhere to get goin, mite be your plugs/leads...maybe even fuel filter?

 

_________________

Formerly SpuDEF

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 21, 2005 8:43 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 33

Posts: 310

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: EF GliXR

Location: Canberra
ACT, Australia

sometimes from a standing start it'll launch a little a little delayed and all, but the worst is at medium speeds trying to accelerate. hoping it's not the gearbox cuz i'm really trying to save some money.

 

_________________

\m/

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 5:32 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names