Fordmods Logo

EL cutting out intermittently ? 

 

Page 3 of 3 [ 38 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3

 
 Post subject: sick el
Posted: Sat Jan 07, 2006 5:52 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 33

Posts: 29

Joined: 27th Mar 2005

Gallery: 6 images

Ride: 02 Ford Falcon XR6 Turbo

Location: Mudgee
NSW, Australia

lol i think he ment restart to now.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 07, 2006 9:37 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 56

Posts: 22

Joined: 15th Mar 2005

Gallery: 1 images

Ride: EL Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Yes-I meant Restart !!!!! LOL

 

_________________

Nothing-but NOTHING beats pure CUBIC INCHES !!!!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 08, 2006 6:19 pm 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 12

Joined: 21st Sep 2005

Ride: ED XR 6

Location: Edensor Park
NSW, Australia

I had a problem with turning mine off when i stopped and it not starting. It was the smartlock controller. Replaced it and it's been fine

 

_________________

Munch Munch Commodores for lunch!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 08, 2006 6:31 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 56

Posts: 22

Joined: 15th Mar 2005

Gallery: 1 images

Ride: EL Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Well I think I have sorted the problem now-seems like the timing was too far advanced (causing it to sort of "hunt" for fuel), backed the timing off about 5 degrees and now seems OK

 

_________________

Nothing-but NOTHING beats pure CUBIC INCHES !!!!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 08, 2006 6:47 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 2718

Joined: 27th Nov 2004

Gallery: 6 images

Ride: EF & VTR1000

Location: Wollongong
NSW, Australia

i had exact same problem in my EF, it was the ecu module
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: pip signal erratic in EL 6 (dual fuel)
Posted: Mon Apr 02, 2007 9:01 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 1

Joined: 2nd Apr 2007

Location: melbouren
VIC, Australia

NEED HELP!!!! HAD THE DIZZY REPLACED 6MTHS AGO AFTER CAR BROKE DOWN AT LIGHTS, APPROX 3WEEKS AGO BEEN HAVING A MISS FIRE AT DIFFERENT TIMES MAINLY ON LPG, HAD THE CAR SERVICED BY A LPG SPECIALIST, THEN REALISED AFTER FULL SERVICE THE COIL NEED TO BE REPLACED. I AM STILL GETTING A MISS FIRE AT IDLE & AT SPEED. HAD A FAULT CODE OF 211 PIP ERRATIC DURING IDLE TEST

PLEASE HELP ?!!!!

:evil: :cry: :cry: :cry: :?: :!:
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 02, 2007 9:34 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

could have a broken lifter.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 03, 2007 8:00 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 243

Joined: 12th Apr 2005

Gallery: 5 images

Ride: Falcon EL XR6

Location: sydney
NSW, Australia

maybe the oxygen sensor.

 

_________________

EL Falcon XR6, 2.5in exhaust, extractors, ported throttle body, sequential intake, CMS stage 2 head. Tickford cam!!!!!
"158 RWKW"

http://www.youtube.com/watch?v=ErQSNeJmXsk (video of my XR6 on the Dyno)

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 3 of 3  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 38 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 10:04 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names