Fordmods Logo

EL gli wont start 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: EL gli wont start
Posted: Mon Jun 04, 2007 2:30 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 54

Posts: 79

Joined: 28th May 2007

Gallery: 1 images

Location: melbourne/ brunswick
VIC, Australia

After pressure cleaning my engine(dual fuel) at the car wash, my engine only started for several seconds and never started again. I sprayed water dispersant CR7 into all the electrical connections incl the distributor. I used both fuels , the engine only cranks but does not fire .Any solution? :(
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 04, 2007 2:42 am 
Smokin em up
Offline

Posts: 214

Joined: 8th May 2007

Gallery: 1 images

Ride: Falcon

Location: Melb
VIC, Australia

meeds a coil, guaranteed

 

_________________

aaahh yes! a forums with more freedom than a nerd in an empty library- www.psupernak.com register asap!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 04, 2007 12:44 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1687

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: 1994 ED Ricer

Location: Perth
WA, Australia

yeah coil.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 04, 2007 12:47 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

water gets into the coil. Happens all the time to the EL's.

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 04, 2007 1:23 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2515

Joined: 27th Mar 2006

Gallery: 1 images

Ride: FG MkII Xr6t Ute

Location: Brisbane
QLD, Australia

as has been said...coil

 

_________________

EVL098 wrote:
Cramping in the hand from having it on your Wang for an excessive period of time is a definate con.
Seriously do people google "f**k up modifications for Fords owned by Jews" and get linked straight to this site nowadays?

AU,factory fitted tickford kit/IRS, t5,Sports ryder/KYB: gone.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 04, 2007 3:30 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

i think its a safe bet your coil is a rooted.

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 04, 2007 3:56 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 535

Joined: 22nd Sep 2005

Ride: EF wagon & EF fairmont wagon & M

Location: melbourne
VIC, Australia

or the TFI module.
or both
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 04, 2007 6:41 pm 
Smokin em up
Offline

Posts: 214

Joined: 8th May 2007

Gallery: 1 images

Ride: Falcon

Location: Melb
VIC, Australia

no, coil!

 

_________________

aaahh yes! a forums with more freedom than a nerd in an empty library- www.psupernak.com register asap!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 04, 2007 7:03 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 28

Posts: 554

Joined: 24th Mar 2007

Gallery: 2 images

Ride: ef 5 speed

Location: melbourne
VIC, Australia

check the diszzy cap and the coil because els have dizzys

 

_________________

i am in need of a new front bar or good condation secondhand for a 95 ef futra,
lsd for a for ef ,modifed au sump to go in and ef , working air con compressor

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL gli wont start
Posted: Thu Jun 07, 2007 2:02 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 54

Posts: 79

Joined: 28th May 2007

Gallery: 1 images

Location: melbourne/ brunswick
VIC, Australia

jamesbakon wrote:
After pressure cleaning my engine(dual fuel) at the car wash, my engine only started for several seconds and never started again. I sprayed water dispersant CR7 into all the electrical connections incl the distributor. I used both fuels , the engine only cranks but does not fire .Any solution? :(
thanks for your responses Bros, it was the module in distributor as the mechanic said $330
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jun 14, 2007 1:07 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 501

Joined: 25th Apr 2006

Ride: ED GLi Classic

Location: Ballarat
VIC, Australia

$330?? *faints*

$76 for a TFI module. Half an hour's work.

Much cheaper.

 

_________________

RIP Chelsea
96 EF2 Gli - T5 / Exedy / Wade 977b / P+P / JMM Extractors, 2.5" / Port matched BBM / and more
bmICE

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 38 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 10:03 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names