Fordmods Logo

el still cold power problems!! 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: el still cold power problems!!
Posted: Thu Jan 20, 2005 3:54 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 60

Joined: 6th Nov 2004

Ride: EL Falcon Futura

Location: wollongong
NSW, Australia

yeah, so the el, shes had a stuttering problem(where it nearly stalls) whens its cold for some time now, ive tried everything i can think of to fix the problem, we took it in 3 weeks ago to get a new exhaust, we got a new sports exhaust (a 2 1/2inch pipe and 2 mufflers) fitted (btw, its f&^ken awesome, for both sound and performance), we got the fan belt replaced, its had new leads, new sparks,new oil, new oil filter, new air filter, 6 treatments of injector cleaner(so im assuming theyre clean), its getting a transmission service done in a few weeks, its been serviced 4 times since the problem started, and it still did not fix it.

now please someone help me out!!!

i dont know what else it could be, ive been told before about the intake being loose, and ive checked and tightened everything i could see, anyone got any ideas what it could be??

any help at all would be greatly appreciated, thanks

 

_________________

mods to my laser:
vortex fuel.....seriously, its quicker than mums falcon, well, at stalling anyway....oh she does alright burnouts tho, will post a picture soon enough....screw flanders!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 20, 2005 4:03 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

sounds like your car is not going into warmup when cold.

could be inlet air temp sensor and/or engine coolant temp sensor

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 20, 2005 4:04 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 3097

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: VU SS

Location: Ivanhoe
NSW, Australia

Get the injectors cleaned properly (take em out, then ultrasonically) if you want them clean.

Also could be intake manifold gasket leak.

 

_________________

EF Fairmont now Sold!
Guides: Polishing|Modifications |Manual Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 20, 2005 4:25 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 197

Joined: 8th Nov 2004

Ride: FG-XR6 EL EA '24 Dodge

Location: Tamworth
NSW, Australia

Check the inside of the dizzy cap on the pole pieces if it's got a build up of clicker then it will run a bit crook. But sounds more like a couple of crook injectors to me.

 

_________________

As Sigfried once said "Nein Nein Ninty Nine"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 21, 2005 11:54 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 988

Joined: 4th Dec 2004

Ride: el faimont, dual fuel

Location: melbourne
VIC, Australia

is the car warming up quickly enough a mates thermostat was in 2 pieces and cause it wasn't heating up quickly it ran like a piece of sh**

 

_________________

why do u write in here.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 12:41 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names