Fordmods Logo

EL thermo fans not working 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: EL thermo fans not working
Posted: Mon May 05, 2008 5:39 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 28

Joined: 10th Dec 2005

Ride: 04 BA Fairmont

Location: Clarkson
WA, Australia

hi guys

we got an EL XR8 with the thermo fans all of a sudden not working.

we've checked the fuses to this and nothing is disconnected or blown.

can anyone tell me whats going on with them

 

_________________

R.I.P Scotty

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 06, 2008 1:35 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 70

Posts: 657

Joined: 24th Sep 2007

Gallery: 10 images

Location: Central Coast
NSW, Australia

I realise your new, but this is the 6 cylinder forum, you may get more responses if you post this in the V8 forum
http://www.fordmods.com/forums/v8-workshop-f2.html
Is your cluster registering the temperature?
Unplug the fans and run a live wire and earth to the appropriate pins to confirm the fans are capable of working.
I'm not familiar with EL V8s so hopefully the guys in that forum will be able to help you more.
Cheers,
Paul

 

_________________

What goes around, comes around.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 06, 2008 2:40 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 3440

Joined: 23rd Dec 2007

Gallery: 32 images

Ride: BA XR6T (mix of BA, BF and FG)

Location: Perth
WA, Australia

Should be a relay block somewhere near the air box... check the relays
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 06, 2008 9:17 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 53

Joined: 13th Nov 2004

Location: Sydney
NSW, Australia

I have 2 fan assemblies and one relay block assembly for sale in Sydney if you find you need them, any reasonable offer considered.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 3:13 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names