Fordmods Logo

Electric Problems.. 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: Electric Problems..
Posted: Sun Apr 16, 2006 8:14 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 15

Joined: 16th Apr 2006

Location: Melbourne
VIC, Australia

So, today I decided to call into Tandy and ask if there was a way I could hook up an extra 2 interior lights into my XH panel van (I do alot of night cleaning work and can never see into the van) so off I went with my switches and lights (at my own risk), ready to hook it up, I unscrewed the interior light, unwired it and hooked up the extra 2 lights...
I then proceeded to test them, and they worked, until I went to start the car, then they decided to die out, also killing the car, now it will not start (it kicks over, but feels like the carbi will not feed etc.) all the power is gone (cd player, amps, etc.), except for the dash and the headlights, and the battery light on the dash is on (im pretty sure this is always the case but have only the had the car for a few weeks so it's hard to tell).
Having checked all the fuses, I have narrowed it down to being either the immobiliser, or some form of securitey (there is an independent alarm hooked up from the previous owner, but has been disabled).
Has anybody else had a problem like this before? and could someone please help me - being stranded at home is not fun.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 16, 2006 8:34 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 95

Joined: 22nd Jan 2006

Ride: Falcon XR6

Location: Brisbane
QLD, Australia

Don't high end car alarms work by the voltage drop caused by the interior light?

I'm sure some alarms use the voltage drop caused by opening the door and turning on the light to trigger the alarm/immobiliser...

I'm sure I've read/seen that somewhere...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 16, 2006 8:42 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 48

Posts: 7029

Joined: 18th Apr 2005

Location: Hobart
TAS, Australia

look for a burnt 10amp fuse in the fuse box.

 

_________________

Mind f**k!!! it works on feeble minded ignorant sheeples... there's plenty of em on this site... some are very intelligent but by god they are so thick!!!

Pakrat wrote:
You can buy them seppertly

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 16, 2006 9:12 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 15

Joined: 16th Apr 2006

Location: Melbourne
VIC, Australia

Ashman1985 wrote:
Don't high end car alarms work by the voltage drop caused by the interior light?

I'm sure some alarms use the voltage drop caused by opening the door and turning on the light to trigger the alarm/immobiliser...


Thanks Ash, this would probably be the reason but the alarm has been disabled, unless you mean the factory security.

I'm trying to work out how glitch like this can be reset, as I know on most older Commodores there is a button / switch near the door which will reset things.
Does anyone know of any sites that would have this kind of infomation on them?

Edit; Slick, I'm going to check now.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 16, 2006 9:24 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 15

Joined: 16th Apr 2006

Location: Melbourne
VIC, Australia

Also, there is independant gas / petrol installed and when turned over to gas and the ignition is turned on, normally beeps then the LED's climb up to 'full' then it beeps again and goes to the level of gas, right now it is climbing up to about half way, and there is a clicking noise coming from the left side of the motor bay (around the extractors / gas component I think) and it blanks out.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 17, 2006 12:31 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 15

Joined: 16th Apr 2006

Location: Melbourne
VIC, Australia

Oh, and now the "security gaurd" light that normally flashes on the dash when locked, now doesn't.
Any clues?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 18, 2006 11:56 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 15

Joined: 16th Apr 2006

Location: Melbourne
VIC, Australia

Bump!

Any ideas guys?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 19, 2006 12:30 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

Slick wrote:
look for a burnt 10amp fuse in the fuse box.
Yeah, certainly sounds like the CRT LP fuse is blown - I suggest you check it again.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 20, 2006 7:13 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Posts: 243

Joined: 16th Nov 2004

Ride: 03 BA Fairmont

Location: Bunbury
WA, Australia

check the interior light fuse, i bet it's blown

i think this also activates the smartlock system etc activating the immobiliser
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 8:24 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names