Fordmods Logo

Engine missing or not working correctly- Help Please 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: Engine missing or not working correctly- Help Please
Posted: Fri Nov 27, 2009 11:44 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 312

Joined: 4th Oct 2007

Gallery: 8 images

Ride: AU XR8 220 Series 2

Location: Melbourne
VIC, Australia

First of all i hate whinging the my car doesnt wokr etc, but im not sure whats wrong with it.

So i was driving home from N.E down the hume to melb, hit the traffic and when i went to accellerate gently, it coughed and splutters, so i put my foot down and no she went. This happens nearly all the time now. You cant drive i sedately, it doesent like it, u have to put you boot in and then it goes quite well. But you can see my prob, i cant drive like this everday!! nor do i want to.

It feels really "doey" from 1500rpm-2500rpm (makes no power here). I have changed anything just driven it. Man it frustrates me.

I ahev been told its a fuel issue, like injectors are dirty etc? I put Nulon injector cleaner through it but no luck.

Any thoughts or help please?

I planning on putting new plugs, leads and having the injectors proffessionally cleaned and getting the thing re flashed tuned. Hope that my make a difference. Also i have fitted a new fuel filter and pump last year..

Thanks

 

_________________

EB 1 Fairmont - SOLD
BA XR6 MKII - KIA
AU 2 XR8 220 - Stock - Silhouette, 5spd man.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Engine missing or not working correctly- Help Please
Posted: Fri Nov 27, 2009 12:16 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 27

Posts: 747

Joined: 8th Nov 2009

Ride: ford au

Location: brisbane
QLD, Australia

have u tried to reset the ecu

 

_________________

Daily Driver, Series 1 Au Forte

Quote:
Posted by Xcabbi, Does it slap or rattle? Rattle is more to do with timing chains and tensioners. Slap is more to do with lifters, rings, bearings or GENIII boat anchors

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Engine missing or not working correctly- Help Please
Posted: Fri Nov 27, 2009 12:39 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 312

Joined: 4th Oct 2007

Gallery: 8 images

Ride: AU XR8 220 Series 2

Location: Melbourne
VIC, Australia

frd906n wrote:
have u tried to reset the ecu


I did that recently but yeh il do it again, the only way is to disconnect the battery yeh?

 

_________________

EB 1 Fairmont - SOLD
BA XR6 MKII - KIA
AU 2 XR8 220 - Stock - Silhouette, 5spd man.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Engine missing or not working correctly- Help Please
Posted: Fri Nov 27, 2009 1:17 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 33

Joined: 24th Feb 2009

Ride: au ute, fg xr6 sedan

Location: Goondiwindi
QLD, Australia

I would also look at the dizzie. sometimes the rotor cap can foul up. clean with emery tape and brake cleaner and try again. This can make the spark 'break' down at certain revs
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Engine missing or not working correctly- Help Please
Posted: Fri Nov 27, 2009 2:13 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1427

Joined: 21st May 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

If its only at light throttle, maybe the TPS is dirty and screwing up the output at that point of throttle application.

 

_________________

EL Fairmont Ghia - Manual - Supercharged
- The Car
- The Headlights

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Engine missing or not working correctly- Help Please
Posted: Fri Nov 27, 2009 4:26 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 1166

Joined: 31st Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: ef falcon, el fairmont ghia

Location: Christchurch
New Zealand

get a manual.....
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Engine missing or not working correctly- Help Please
Posted: Sun Nov 29, 2009 3:30 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 312

Joined: 4th Oct 2007

Gallery: 8 images

Ride: AU XR8 220 Series 2

Location: Melbourne
VIC, Australia

Troy wrote:
get a manual.....


I want one.

OK thanks for that guys il do that when i get a chance. I have replaced the injectors with reconditioned ones and its doesnt seem to do it as much. Although it is hard to start now. I cn see any leaks etc, it starts 1 sec or more after u turn the key. least its starts tho.

 

_________________

EB 1 Fairmont - SOLD
BA XR6 MKII - KIA
AU 2 XR8 220 - Stock - Silhouette, 5spd man.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 6:01 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names