Fordmods Logo

engine start 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: engine start
Posted: Sun May 21, 2006 9:31 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 146

Joined: 12th Jul 2005

Ride: Ef Falcon

Location: Geraldton
WA, Australia

the other day my xh longreach started ran for about 5mins then stopped it turns over but theres no spark at the plugs. i need this car back on the road asap for the sedan is off the road getting mods done to it at the moment.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 21, 2006 9:46 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 51

Posts: 720

Joined: 18th Sep 2005

Ride: ef fairmont

Location: orange
NSW, Australia

coil mate it is comon thing
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 21, 2006 9:52 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 146

Joined: 12th Jul 2005

Ride: Ef Falcon

Location: Geraldton
WA, Australia

changed that out and there was still no go
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 8:56 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 1434

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 15 images

Ride: ALTED XR6 - ALTED EA - EF TAXI

Location: Sunshine Coast QLD
QLD, Australia

replace the dizzy or TFI unit on the side of it ... make sure you use heat prove grease on it when pluging the loom back into it!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 12:21 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 146

Joined: 12th Jul 2005

Ride: Ef Falcon

Location: Geraldton
WA, Australia

i'll give that a try
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 12:25 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

the fuel pump could be dead too.

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 12:56 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Try this,
Unplug the coil
Get a voltmeter
Check for voltage on the red wire


If there is no voltage, your relay is dead (ECU relay).

If there is voltage, and you have no spark, Id be looking dizzy/TFI.


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Facebook [Bot] and 24 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 1:31 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names