Fordmods Logo

engine won't start ef 6 


Page 1 of 1 [ 1 post ] 

 Post subject: engine won't start ef 6
Posted: Wed May 18, 2005 9:41 pm 
Fordmods Newbie

Age: 55

Posts: 5

Joined: 12th Nov 2004

Ride: ef 6

Location: ipswich
QLD, Australia

Sometime ago i had a problem with my ef 6 not starting in the morning ,the car was taken to an auto electrician whom did resoldering of bcm and a new relay for fuel pump but it didn't fix the problem,well i have now .As it turns out i had to change a harmonic balancer but since then the front engine seal has a little leak and after km of driving there is eventually oil,dust coating on crank pickup etc above the harmonic balancer and then the engine won't run much like the old 2 stroke victas if you hosed them. I proved it again last week it wouldn't start so got a can of degreaser sprayed it on hosed it off and away we go ,i did this experiment about 5-6 times and each time it worked so if anyone has a similar problem maybe before you spend $380 like i did you may just need to clean off the grime from the sensor i hope this helps someone not to go through the frustration i did ,c u lata :D
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Thu Oct 27, 2016 4:52 am All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names