Fordmods Logo

F***k am i p****d... 

 

Page 1 of 2 [ 24 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: F***k am i p****d...
Posted: Tue Sep 19, 2006 6:25 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 681

Joined: 3rd Apr 2005

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII Ghia

drove down the street to get some lunch car was running fine then when i went to start it to go home the bloody thing wouldnt start just turned over and that was it. no sign of any thing wrong in the weeks before, hadnt changed anyhting it just decied to not start.

anyone had this. i havent done any tesing yet (gotta go to work) but i think it may be the coil its about the only thing that can die like that
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 19, 2006 6:37 pm 
Fordmods Addict
Offline

Age: 32

Posts: 2245

Joined: 5th Nov 2004

Ride: BA XR6T

Location: Bayswater
VIC, Australia

in another thread, people were saying fuses, probably a good idea to check those first

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 19, 2006 6:38 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 157

Joined: 9th Feb 2006

Ride: EF Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

That's exactly what happened in our old ED Fairmont, and it was the coil s**t itself. Parents came to pick me up from a friend's place and shut the car off to come in for a cuppa - went back out and it turned about 1/2 a turn and just stopped. Had to walk home because the falc was behind their cars lol

 

_________________

-- Tympanic Membrane Desecration --

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 19, 2006 8:03 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5924

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Ford FPV FG F6 310

Power: 149 rwkw

Location: Brisbane
QLD, Australia

yeh coilpack is probably the most logical thing.
check for spark would be the first thing.
has it got fuel in it? can you hear the fuel pump buzzing just before starting it?

 

_________________

NEW RIDE - FPV FG F6 6spd Auto. 12.26@114MPH, 1.88 60FT on Cheapy Tyres with 38PSI - Stock except K&N filter!

R.I.P. BF XR6 Turbo - You will not be forgotten :( 12.06@120MPH

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 19, 2006 8:48 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 3

Joined: 3rd Jul 2006

Ride: EL Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

hey hows it goin, you should check the ignition module as well because same s**t happened to me and i took it to some ecu specalist place "EFI" in balcatta, they told me it was my distributor then it worked and died again they replaced the coil pack then it did it again and they replaced the ignition module which had a small crack in it, and its been alright since. well with the occaisional completely nothing moments, think i need a better alternator or maybe just a capacitor for my stereo.
anyways good luck chief cya later
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 19, 2006 11:16 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

must be the month and year for EF/ELs to die....

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 20, 2006 12:41 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 681

Joined: 3rd Apr 2005

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII Ghia

yeah just got home a it late to check it out had a quick look at the fuses they are fine but i only pulled out the innition ones didnt chek the lights fuses.

yeha il check the spark tommorrow proabably before i go to work

thank god i have 2 cars !

the embarrising thing about all thsi as that a 1972 landcruiser toed me the 5ks theough town to get home should have been the other way round.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 20, 2006 12:51 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 681

Joined: 3rd Apr 2005

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII Ghia

well i went out and had a fiddle. all the fuses under the dash are fine.

took out a spark plug and its got spark. what else should i check.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 20, 2006 12:54 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 4849

Joined: 19th Feb 2005

Gallery: 1 images

Ride: BA Falcon Suzy Across

Power: 178 rwkw

Location: melbourne
VIC, Australia

remove the fuel hose from the rail, then see if its pumping the fuel through.

 

_________________

178.3 rwkw
15.1@96 mph
Now with 3.9 shrooms

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 20, 2006 4:22 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

check the injectors....they might have just suddenly stopped working or something because a wire was loose? or battery terminals.....i would have thought it was sparkies due to the sudden stop....

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 20, 2006 9:37 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 681

Joined: 3rd Apr 2005

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII Ghia

terminals are tight cos i disconnected it to reset the computer. fuel pump still works . well i can hear it anyway every things seems normal????
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 20, 2006 9:47 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 724

Joined: 11th Nov 2005

Gallery: 1 images

Ride: BF Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hey mash did i see u driving down the princes highway towards melbourne on saturday???? U were in a blue/green ef mont ghia?? I was the guy in the white el mont ghia that beeped @ ya.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 20, 2006 9:51 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2550

Joined: 28th Jun 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF 5 Speed, XH Uterus :P

Location: Hobart
TAS, Australia

got an aftermarket alarm system/immobiliser on it?

 

_________________

Maloo - Holden's word for ugly.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 20, 2006 10:18 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

People will say this time and time again.

Check all the fuses. There are a few under the bonnet. Make sure the CRT LMP fuse is ok as this kills the injectors.

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 20, 2006 7:53 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 681

Joined: 3rd Apr 2005

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII Ghia

well finnaly worked out what was wrong the ignition mudule (that plastic but on the dizzy) was rooted. but when we took it off it wasnt the original one?? but apprently that one that was taken off is a s**t brand (aca i think) but why would i be on the third one? what would be casuing them to fail?

but atleast i will know if it goes again :(
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 24 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: tripleexpansion and 20 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 10:59 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names