Fordmods Logo

fitted tickford motor in xh FIXED IT 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: fitted tickford motor in xh FIXED IT
Posted: Mon Mar 16, 2009 5:47 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 69

Posts: 94

Joined: 9th Dec 2008

Location: gwabegar
NSW, Australia

just fitted a ef giah tickford motor in my xh and having trouble starting,put the dizzy and coil from the xh into it and also the harness for the manifold, i have the timing top dead on compression stroke and no1. the only way i can get it to kick at all is by retarding the dizzy about 20deg and always stops with a backfire,i think i may have the injectors crosswired,i have a manual for a ea to ed and ef to el but the injector wire colours are different on both.....could anybody help me with the colours of the injector wires for a 96 xh ute please. all help will be welcome

Last edited by hillendcar on Tue Mar 31, 2009 9:49 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: fitted tickford motor in xh [ HELP ] trouble starting it
Posted: Tue Mar 17, 2009 1:25 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 1966

Joined: 13th Aug 2005

Ride: 2000 Au wagon

Location: some where in nsw
NSW, Australia

are the leads in the right positions,the dizzy could be 180 degrees out,the injectors could be wired wrong.

start with the leads then recheck the dizzy.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: fitted tickford motor in xh [ HELP ] trouble starting it
Posted: Tue Mar 17, 2009 1:46 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 69

Posts: 94

Joined: 9th Dec 2008

Location: gwabegar
NSW, Australia

naughtyfalcon wrote:
are the leads in the right positions,the dizzy could be 180 degrees out,the injectors could be wired wrong.

start with the leads then recheck the dizzy.

the dizzy is ok ,i am sure i mixed up the injectore plugs,i need help with the colour of the wires to each injector
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: fitted tickford motor in xh [ HELP ] trouble starting it
Posted: Tue Mar 17, 2009 2:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

I didn't think they ( injectors) were sequential, only 2 banks, front 3 and rear 3.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: fitted tickford motor in xh [ HELP ] trouble starting it
Posted: Tue Mar 17, 2009 4:07 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 69

Posts: 94

Joined: 9th Dec 2008

Location: gwabegar
NSW, Australia

cjh wrote:
I didn't think they ( injectors) were sequential, only 2 banks, front 3 and rear 3.

the wires that triger them ard different colours,i need to know what colour goes to each injector
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: fitted tickford motor in xh [ HELP ] trouble starting it
Posted: Tue Mar 17, 2009 4:38 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

it sounds like the dizzy is out by 1 tooth making it retarded??
try rotating the dizzy 1 tooth anti clockwise..
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: fitted tickford motor in xh trouble starting it,,,FIXED IT
Posted: Tue Mar 17, 2009 10:56 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 69

Posts: 94

Joined: 9th Dec 2008

Location: gwabegar
NSW, Australia

TROYMAN wrote:
it sounds like the dizzy is out by 1 tooth making it retarded??
try rotating the dizzy 1 tooth anti clockwise..

all fixed up now,it was the injectors mixed up,thanks for your help
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 25 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 8:12 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names