Fordmods Logo

Flat spots on an AU 4.0 

 

Page 2 of 3 [ 41 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3  Next

 
Posted: Wed Nov 23, 2005 4:10 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 5051

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Kia Rio - 1.4L Auto

Power: 238 rwkw

Location: Westside
VIC, Australia

The_Jackal wrote:
get a 5 speed... :D

i never looked back


Yeah got one... Then changed it back to auto... :D
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 23, 2005 10:16 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 371

Joined: 28th Jan 2005

Ride: EF Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

uh...................... why???????? ARE YOU CRAZY MAN!!!

 

_________________

EF XR8 - 5speed, Extractors & Exhaust

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 23, 2005 11:11 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 371

Joined: 28th Jan 2005

Ride: EF Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

just gave it a whirl then, took it for a drive just on the long runners, no flatspot, did again just on short, no flatspot, put it all back to normal. no flatspot...........

i dont know if i shouldve done it when the engine was hot or cold? ill give it another go in the morning and see what happens when cold

 

_________________

EF XR8 - 5speed, Extractors & Exhaust

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 23, 2005 11:25 pm 
Fordmods Addict
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 7958

Joined: 1st Jun 2005

Gallery: 13 images

Ride: Falcon

Power: 237 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

The_Jackal wrote:
uh...................... why???????? ARE YOU CRAZY MAN!!!

Take CRAZY, remove the CR, and add an L.
Bet that covers it :D
Reason I won't be going manual anytime soon :lol:

 

_________________

ED XR8 Sprint - S-Trim, V500, 249rwkw
BF MKII F6 Tornado - 237rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 23, 2005 11:32 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 5051

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Kia Rio - 1.4L Auto

Power: 238 rwkw

Location: Westside
VIC, Australia

Steady ED wrote:
The_Jackal wrote:
uh...................... why???????? ARE YOU CRAZY MAN!!!

Take CRAZY, remove the CR, and add an L.
Bet that covers it :D
Reason I won't be going manual anytime soon :lol:


Yeah... Partly that...

But city driving and towing is a b**ch with a manual... Ever tried to tow a boat up a normal ramp with a manual Ford... Not fun, poor clutch...

But I do miss the controlled performance of a manual. :(
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 24, 2005 10:31 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 371

Joined: 28th Jan 2005

Ride: EF Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

hrmmm i can smell the clutch burning from here!!! hahaha

 

_________________

EF XR8 - 5speed, Extractors & Exhaust

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 24, 2005 12:50 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 371

Joined: 28th Jan 2005

Ride: EF Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

do u think this could be a injector problem?

 

_________________

EF XR8 - 5speed, Extractors & Exhaust

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 24, 2005 4:25 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 753

Joined: 6th Dec 2004

Gallery: 12 images

Ride: 98 DL LTD | 71 XY

Location: Bellevue
WA, Australia

not sure after reading all that

 

_________________

RIP Scotty
Still Doin It For Ya Mate

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 25, 2005 9:30 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 98

Joined: 31st Jan 2005

Ride: Au Falcon with TE50 Bodykit

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hi Guys

Couldnt get to the MAP sensor as in the au they sit under the manifold and to get to the them i need to split the manifold in half (or so ive been told). Too it our friendly fraud dealer who hooked it up to the computer and the only test it failed was the idle.

No faults with any sensors or anything like that. The guy told me that we might need to check the fuel system. First the tank to see if it has any dirt stuff in it. If it does they they wana replace the fuel lines as they cant clean em apparently. Then Clean the injectors. Cost $1400

If the Tanks not got crap in it they would just clean the injectors
Clean injectors $150
Check tank $75

Wat do u guys think, let me know if i can do anything other than be prepaired to spend $1400.

 

_________________

What do you call a holden with twin exhaust pipes?>>>>>>>> A WHEEL BARROW .....LOL

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 25, 2005 9:47 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 5051

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Kia Rio - 1.4L Auto

Power: 238 rwkw

Location: Westside
VIC, Australia

I find it hard to believe it would be a fuel problem.

If there are any issues with fuel starvation, they would happed at higher RPM. I cant see it running like s**t below 3500 with clogged fuel lines, then magically getting better over 3500 rpm.

And just because the computer says the sensors are good, it doesn't mean its correct. It just means they are within a range the ECU determines is good. I've replaced many a faulty sensor that an ECU reported as good, because when I checked the sensors individually, I found one it was out of spec for those conditions.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 25, 2005 10:57 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 98

Joined: 31st Jan 2005

Ride: Au Falcon with TE50 Bodykit

Location: Melbourne
VIC, Australia

Help Guys !!!!!!!!!!!

Makes sense arm79 but i really dont know what else to check.

Anyone else have any ideas

 

_________________

What do you call a holden with twin exhaust pipes?>>>>>>>> A WHEEL BARROW .....LOL

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 25, 2005 10:58 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 5051

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Kia Rio - 1.4L Auto

Power: 238 rwkw

Location: Westside
VIC, Australia

Did you try the BBM not closing theory?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 25, 2005 11:17 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 371

Joined: 28th Jan 2005

Ride: EF Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

yeah did the bbm open and closed. the thing is it didnt do it if it was just constantly open or closed, but then didnt do it afterwards when i put it back to normal.

but did it again this morning, and the bbm is def working, at bout 3600-3800 it opened up the short runners..

this is pissin me off now!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

_________________

EF XR8 - 5speed, Extractors & Exhaust

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 25, 2005 4:01 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 753

Joined: 6th Dec 2004

Gallery: 12 images

Ride: 98 DL LTD | 71 XY

Location: Bellevue
WA, Australia

mines clearing up.. thanks to a lil bit of b10-200

 

_________________

RIP Scotty
Still Doin It For Ya Mate

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 26, 2005 11:31 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 98

Joined: 31st Jan 2005

Ride: Au Falcon with TE50 Bodykit

Location: Melbourne
VIC, Australia

Sorry guys

Like i said before ive been told the bmm is located below the manifold and to get to it i need to split the manifold.

If im wrong can someone direct me on where or how to get to it and what it looks like

 

_________________

What do you call a holden with twin exhaust pipes?>>>>>>>> A WHEEL BARROW .....LOL

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 3  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: tidy au and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 3:07 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names