Fordmods Logo

flatspot 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: flatspot
Posted: Wed Jun 20, 2007 3:33 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

what would cause a EB 4.0l to have a flat spot just off idle, its like just off idle the car dies but if you put the foot down a little bit past it and it will hesitate like its going to stall then takes off, even at cruise the first part of the pedal is dead, any idea's ??
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 20, 2007 3:41 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 1953

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 25 images

Ride: BA on gas. EL on gas. XF on gas.

Location: Greenacres/Adelaide
SA, Australia

vac leaks

 

_________________

Member Number 8804
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 20, 2007 3:46 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

nar all good for vac leaks mate
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 20, 2007 3:49 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 79

Posts: 1233

Joined: 7th Apr 2005

Gallery: 7 images

Ride: GTHO PH 1 EF ex chaser

Location: Willow vale, GOLD COAST
QLD, Australia

TPS (throttle poition switch) setting or switch itself check setting and diadnostics :roll: :D

 

_________________

Rotten Old Revhead!!! XW GTHO + EF ex cop car (exractors 2.5 cat back zorst !6" Simmons K&N +airbox mods Lowered with Bilstein shocks+Whiteline Bars NEXT THING Swap HO for GTP or Ferrari!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: FLATSPOT
Posted: Wed Jun 20, 2007 4:24 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 404

Joined: 4th May 2007

Gallery: 8 images

Location: Noosa
QLD, Australia

when your put your foot down does it sortof seem to lag and shudder?
cos this happened in my ef, and it ended up being a loose lead. check that first!

 

_________________

99 AU Fairlane Ghia V8 Black Leather, 19" ANZ 5+5's with 245/35 rubber
Full sound system. Extractors, Dual 2.25" exhaust.
Lowered on Tickford XR8 springs and shocks!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 20, 2007 4:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 2705

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: 2009 FG XR6 Sedan

Location: Melbourne
VIC, Australia

Had the same problem on my EL I6 but only when starting off cold. Changed the IAT sensor (Intake Air Temp) and all fixed. Dont buy from Ford as they are $100 dearer than Repco that sells them for around $36.00
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 20, 2007 9:12 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

no shutter the engine basically stalls, i have just replaced the head and it never had this problem before the head change, doesn't matter what temp the engine is or any particular speed just happens under the first bit of acceleration once it finds it feet it accelerates like normal
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 4:37 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names