Fordmods Logo

fluctuating acceleration 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: fluctuating acceleration
Posted: Fri Oct 10, 2008 9:59 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 109

Joined: 10th Jun 2007

Ride: EF Fairmont

Location: Mooroolbark
VIC, Australia

hey guys i have a EF fairmont on dual fuel! now the problem is that when i accelerate at a constant throttle % the revs fluctuate maybe 50-100 rpm its like it holds then picks up then hold then picks up etc. i can only really notice this on fuel! im guessing maybe something to do with with the injection as it only happens on fuel!
if anyone has any ideas id appreciate it!
cheers
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Oct 10, 2008 10:25 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 51

Posts: 93

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: EL V8 Ghia

Location: Sydney
NSW, Australia

same thing that happenned to my previous fairlane. you will notice it while cruising on freeway. IT feels like something is choking the engine. I cleaned MAF, AIT, ISC, replaced fuel filter and air filter, plusg but all of that did not fix it. Then I decided to replace the leads and straight away fixed it. If yours is a I6, check your MAP first, then your vacuum lines and throttle sensor.

 

_________________

can't aFORD lately

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Oct 10, 2008 10:31 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1319

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

more or less its due to the ecu in closed loop mode
how old is your o2 sensor?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Oct 11, 2008 12:00 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1221

Joined: 11th Nov 2007

Ride: f6 rspec

Location: Sydney
NSW, Australia

mine did this also, but it would gain revs slowly till 2000rpm, then rise quicker without more throttle..

changed o2 sensor and it seemed to go away, i thought it was the acc cable.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Oct 11, 2008 12:06 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 109

Joined: 10th Jun 2007

Ride: EF Fairmont

Location: Mooroolbark
VIC, Australia

thanks guys! got a massive service about 6 months ago (leads, plugs, fuel filter, oil, oil filter, knn filter) so there all good!
will check over Map sensor and o2 sensor 2moz
cheers guys
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 8:35 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names