Fordmods Logo

Ford Falcon EF Idle Control Issues 

 

Page 1 of 1 [ 1 post ] 

 
 Post subject: Ford Falcon EF Idle Control Issues
Posted: Thu Apr 17, 2008 1:05 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 16th Sep 2005

Ride: EF (EX TAXI)

Location: Sydney
NSW, Australia

Hello all, I'm having idle problems with the idle control solenoid plugged in.
When the car is started the car revs up to 1800 revs then comes back down to 1200 revs when the car is hot or cold. When a load is put on the engine ie in gear or air con is on it revs back up to 1800 revs sometimes higher a hissing sound can be heard when the idle goes up. I ran the diagnostic engine running test it reported error codes 411 and 412 idle speed control fail, i'm sure the base idle screw is correctly adjusted cause I checked the gap from behind the idle screw and the back of the accelerator stop tap with a 0.75 selected feeler gage. I have replaced the idle control solenoid with another its clean inside and inside the throttlebody.
If I have a vacume leak im not exactly sure where its comming from.
Anyone out there have anything problems like this? suggestions??
As you can imagine i'm driving with the idle control solenoid unpluged. :cry:
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 8:15 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names