Fordmods Logo

Front end noises 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: Front end noises
Posted: Wed Feb 23, 2005 10:49 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 533

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: BF XR8 UTE

Location: Ballarat
VIC, Australia

Occasionally when the car is rolling i can hear a squeakish sound coming from the left front of the car, it sounds to me like something is rubbing but im not real sure. Does anyone know what this could be and how to fix it? Also when i go over bumps (like speed bumps) i get a thump from both of the front shocks, my mate thinks its a sway bar problem but i thought i'd ask you guys because you all know what you are talking about, so how do i fix this problem as well?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Feb 24, 2005 10:08 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 533

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: BF XR8 UTE

Location: Ballarat
VIC, Australia

i take it noone knows then.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Feb 25, 2005 11:54 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

good chance its sway bar rubbers, both ends and 'D' rubbers.

If you spray some CRC or similar in to the rubber bushes and it goes away for a few days, then you have found your problem.

Note this is not a permanent fix, just a test.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Feb 25, 2005 1:41 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 533

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: BF XR8 UTE

Location: Ballarat
VIC, Australia

Cheers i'll give it a try.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Feb 25, 2005 1:45 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 830

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: au xr8 & 5.0 eb

Location: yarrawonga
VIC, Australia

madmax wrote:
good chance its sway bar rubbers, both ends and 'D' rubbers.

If you spray some CRC or similar in to the rubber bushes and it goes away for a few days, then you have found your problem.

Note this is not a permanent fix, just a test.
very common i get this at work all the time also check upper inner pivots if its them just pull em out and put rubber grease on them and DONT MIX UP THE SHIMS
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 03, 2005 12:33 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 34

Posts: 37

Joined: 28th Feb 2005

Ride: AUII Farimont

Location: sydney
NSW, Australia

Sometimes i hear a similar noise when my car is rolling except it comes from the rear right. someone told me that it could be the handbrake being too tight but i guess if your noise is the front we are on different levels. I feel for you but, it gives me the s**t big time
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 03, 2005 6:30 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 830

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: au xr8 & 5.0 eb

Location: yarrawonga
VIC, Australia

lc0083 wrote:
Sometimes i hear a similar noise when my car is rolling except it comes from the rear right. someone told me that it could be the handbrake being too tight but i guess if your noise is the front we are on different levels. I feel for you but, it gives me the s**t big time
if you have an au with irs put graphite grease where the shoe sits on the adjuster
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 04, 2005 2:55 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 30

Posts: 16

Joined: 9th Dec 2004

Ride: ed falcon

Location: Brisbane
QLD, Australia

i get a similar noise in my ed gli. It seems to be comeing from the back of the car. wat do u guys reckon it is?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 04, 2005 4:00 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 533

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: BF XR8 UTE

Location: Ballarat
VIC, Australia

Yes it is very frustrating as it only does it when i've been driving for a while and my mechanic can never seem to find anything wrong with the car.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 4:51 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names