Fordmods Logo

Gauge Problems 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Gauge Problems
Posted: Sat Apr 29, 2006 9:37 am 
Tyre Shredder
Offline

Age: 37

Posts: 353

Joined: 12th Apr 2006

Location: Brisbane
QLD, Australia

hey guys.. i dunno if anyone has had a problem similar to this one.. i've tried searching but been unable to come up with anything...

oh.. and the car is an '89 EA II Falcon S, MPI, 5 Speed

ok.. the problem is.. when i turn the car on.. the temp guage goes to max.. the temp light come on... when i start the car.. the tacho works... and all the other guages are dead... the temp light stays on.. and the temp guage stays at max...

this was happening when i first got the car... i juggled some wires around the battery/alternator.. and that seemed to fix the problem...my alternator died recently.. and i had to get my mechanic to replace it for me.. coz i didn't have time to do it myself... when i got the car back.. the guages were back to being faulty again.. (after about 5 months of working fine).. they disturbed the wiring around the battery/alternator .. and that caused the problem to come back...

any one have any ideas what might be the cause?..

Thanks
Trent

Last edited by Eu-GenixX on Sun Apr 30, 2006 7:04 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 29, 2006 11:58 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 51

Posts: 720

Joined: 18th Sep 2005

Ride: ef fairmont

Location: orange
NSW, Australia

HAVE A LOOK AT FUSEABLE LINKS . or cheak the earth strap on the gearbox to the fire wall
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 29, 2006 3:38 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 37

Posts: 353

Joined: 12th Apr 2006

Location: Brisbane
QLD, Australia

ta.. i've checked the fuseable links... will have to crawl under neath the car and check that earth wire..

goes from gearbox to firewall??...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 30, 2006 12:31 am 
Tyre Shredder
Offline

Age: 37

Posts: 353

Joined: 12th Apr 2006

Location: Brisbane
QLD, Australia

anyone else got info on this one...?.. coz it has me stuffed....
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 30, 2006 2:48 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 34

Posts: 115

Joined: 27th Feb 2006

Ride: EF Mont

Location: South East Melbourne
VIC, Australia

maybe you should retitle the topic,

'GUAGE AND SPELLING PROBLEMS'

 

_________________

Now I'm disgruntled; before this I had been relatively gruntled

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 30, 2006 7:03 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 37

Posts: 353

Joined: 12th Apr 2006

Location: Brisbane
QLD, Australia

yes.. very helpful.. thank you very much...
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 6:18 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names