Fordmods Logo

head lights stopped working on a ed 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: head lights stopped working on a ed
Posted: Sun Aug 08, 2010 12:27 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 34

Posts: 41

Joined: 23rd Jan 2009

Ride: ed fairmont

Location: beaconsfield
TAS, Australia

ok i dont know what happend but head lights worked one min next time i hoped in the car they dont work only the park lights this is on a ed fairmont plz help
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: head lights stopped working on a ed
Posted: Sun Aug 08, 2010 5:24 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 76

Joined: 7th Nov 2009

Gallery: 7 images

Ride: EF XR6

Location: Bendigo
VIC, Australia

relay?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: head lights stopped working on a ed
Posted: Sun Aug 08, 2010 11:54 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 34

Posts: 41

Joined: 23rd Jan 2009

Ride: ed fairmont

Location: beaconsfield
TAS, Australia

but wouldnt that stop even the park lights and witch relay is for the lights all i know is its under the overflow bottle
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: head lights stopped working on a ed
Posted: Sun Aug 08, 2010 12:58 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

copbait wrote:
but wouldnt that stop even the park lights and witch relay is for the lights all i know is its under the overflow bottle


...check the light globes to see if they aren't burnt out. May just be coincidence that both stuffed up at the same time. Just make sure you don't touch the globe with your bare fingers, use tissue/cloth/latex gloves.

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: head lights stopped working on a ed
Posted: Sun Aug 08, 2010 1:06 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 34

Posts: 41

Joined: 23rd Jan 2009

Ride: ed fairmont

Location: beaconsfield
TAS, Australia

ok cool ill try that but they got replaced a month ago so i dont think that would be it
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: head lights stopped working on a ed
Posted: Sun Aug 08, 2010 1:57 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 250

Joined: 12th Jun 2005

Gallery: 26 images

Ride: BA XR6T, 93 EB XR8, ZJ 351

Location: Nelson Bay
NSW, Australia

Its one of the 4 relays in front of the coolant bottle next to the battery. Happened to me yesterday.

 

_________________

93 EB S-XR8 5 SPEED,
EBGT RIMS, AU MAF, AU T/B, BOXED POD, CAI,
ELGT EXTRACTORS & SPRINT EXHAUST

BAXR6T Lowered, Kompact BOV thats all....so far
ZJ 351 Fairlane, a work in "slow" progress

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: head lights stopped working on a ed
Posted: Sun Aug 08, 2010 2:16 pm 
Smokin em up
Offline

Posts: 258

Joined: 30th Dec 2007

Location: cairns
QLD, Australia

If you have lost high and low beam then I would think you had a problem with your circuit breaker or fusible link mounted near the relays.Kevman.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: head lights stopped working on a ed
Posted: Sun Aug 08, 2010 8:23 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 108

Joined: 12th Jun 2010

Ride: El falcon

Location: melbourne
VIC, Australia

and park lights run off a seperate relay in the dash fuse box.

 

_________________

I enjoy the symphony of mechanical harmony, :lol:

EL build thread
Turbo DOHC - AU front suspension - AU IRS - T56 - xr kit
the-garage-f53/bbqburners-daily-turned-toy-d-t93182.html

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: head lights stopped working on a ed
Posted: Sun Aug 08, 2010 10:17 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 34

Posts: 41

Joined: 23rd Jan 2009

Ride: ed fairmont

Location: beaconsfield
TAS, Australia

ok think i found the problem was just out with the car running and lights on and i grabed the headlight relay and and got a nice shock from it so can anyone confirm this for me if that is what would happen and how can i fix it and a gess on price thanks guys
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: head lights stopped working on a ed
Posted: Sun Aug 08, 2010 10:23 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

copbait wrote:
ok think i found the problem was just out with the car running and lights on and i grabed the headlight relay and and got a nice shock from it so can anyone confirm this for me if that is what would happen and how can i fix it and a gess on price thanks guys


Uhh...if something electrical shocks you...there must be obviously something wrong. Remove the relay and just go to your local spare parts and grab another. I'm sure it won't be too expensive...

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 11:57 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names