Fordmods Logo

HELP!!! 1521a running like a pig!! 

 

Page 2 of 2 [ 27 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
 Post subject: Re: HELP!!! 1521a running like a pig!!
Posted: Sun Sep 23, 2012 7:49 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 25

Posts: 87

Joined: 10th Apr 2011

Gallery: 3 images

Ride: 1993 ED xr6

Location: Melbourne
VIC, Australia

Ice* damn auto correct

 

_________________

http://www.fordmods.com/the-garage-f53/cwhitz-ed-xr6-build-thread-introduction-t106086.html

Daily - 1993 ED XR6 - Wade 1521a - 156.2rwkw
Toy - 2009 Husqvarna TE510, converted to motard!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: HELP!!! 1521a running like a pig!!
Posted: Sun Sep 23, 2012 8:03 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

I have the 4100 series coil, and the 7amp box for it.....and it made a lot of difference.

 

 

Attachments:
IMGP5256.JPG
IMGP5256.JPG [ 453.58 KiB | Viewed 20 times ]
IMGP3968.JPG
IMGP3968.JPG [ 319.67 KiB | Viewed 19 times ]

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: HELP!!! 1521a running like a pig!!
Posted: Sun Sep 23, 2012 8:05 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 25

Posts: 87

Joined: 10th Apr 2011

Gallery: 3 images

Ride: 1993 ED xr6

Location: Melbourne
VIC, Australia

How did you wire that up? Relay to bring it in?

 

_________________

http://www.fordmods.com/the-garage-f53/cwhitz-ed-xr6-build-thread-introduction-t106086.html

Daily - 1993 ED XR6 - Wade 1521a - 156.2rwkw
Toy - 2009 Husqvarna TE510, converted to motard!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: HELP!!! 1521a running like a pig!!
Posted: Sun Sep 23, 2012 8:31 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

http://forums.justcommodores.com.au/att ... _00000.jpg
This is a wiring diagram, but it is for using the Booster....I don't have the booster.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: HELP!!! 1521a running like a pig!!
Posted: Sun Sep 23, 2012 8:35 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 50

Posts: 60

Joined: 10th Jul 2012

Ride: Falcon Xh

Location: Newcastle
NSW, Australia

I thought you said you put a vernier variable timing gear seat up on it. Daz
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: HELP!!! 1521a running like a pig!!
Posted: Sun Sep 23, 2012 8:36 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 25

Posts: 87

Joined: 10th Apr 2011

Gallery: 3 images

Ride: 1993 ED xr6

Location: Melbourne
VIC, Australia

Thanks for that mate.

Hopefully get this car sorted tomorrow

 

_________________

http://www.fordmods.com/the-garage-f53/cwhitz-ed-xr6-build-thread-introduction-t106086.html

Daily - 1993 ED XR6 - Wade 1521a - 156.2rwkw
Toy - 2009 Husqvarna TE510, converted to motard!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: HELP!!! 1521a running like a pig!!
Posted: Sun Sep 23, 2012 8:54 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 25

Posts: 87

Joined: 10th Apr 2011

Gallery: 3 images

Ride: 1993 ED xr6

Location: Melbourne
VIC, Australia

Yeah I have daz. But if it's set at 0 which mine is. It is identical to factory. Has the timing mark and all on it for my car! I just set it to 0 because I don't have the correct tools to know whether to advance it or retard it to get the correct lift at tdc. If the cam
Is out it would only be by a tiny amount

 

_________________

http://www.fordmods.com/the-garage-f53/cwhitz-ed-xr6-build-thread-introduction-t106086.html

Daily - 1993 ED XR6 - Wade 1521a - 156.2rwkw
Toy - 2009 Husqvarna TE510, converted to motard!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: HELP!!! 1521a running like a pig!!
Posted: Sun Sep 23, 2012 11:03 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 25

Posts: 87

Joined: 10th Apr 2011

Gallery: 3 images

Ride: 1993 ED xr6

Location: Melbourne
VIC, Australia

cjh wrote:
http://forums.justcommodores.com.au/attachments/electrical-wiring-questions/75665d1260693105-i-c-e-ignition-wiring-help-cci13122009_00000.jpg
This is a wiring diagram, but it is for using the Booster....I don't have the booster.


So cjh are you saying you need the module to get it to run correctly?

 

_________________

http://www.fordmods.com/the-garage-f53/cwhitz-ed-xr6-build-thread-introduction-t106086.html

Daily - 1993 ED XR6 - Wade 1521a - 156.2rwkw
Toy - 2009 Husqvarna TE510, converted to motard!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: HELP!!! 1521a running like a pig!!
Posted: Mon Sep 24, 2012 2:42 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

No.....just that the module will give more benefit....it produces spark for 24 crankshaft degree's....just having the coil hooked up won't do that.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: HELP!!! 1521a running like a pig!!
Posted: Mon Sep 24, 2012 4:44 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 25

Posts: 87

Joined: 10th Apr 2011

Gallery: 3 images

Ride: 1993 ED xr6

Location: Melbourne
VIC, Australia

Yeah I got the coil working.
So it leave the spark on for longer?
I had my dads work mate explain all that to me this morning.

It ran a lot better with the spark working properly now. However. It will run good. Then it will run bad
I think it needs to be dynoed because the computer keeps changing the timing. And it over fuels heavily. Got a quarter of a tank and I've done 180kms

 

_________________

http://www.fordmods.com/the-garage-f53/cwhitz-ed-xr6-build-thread-introduction-t106086.html

Daily - 1993 ED XR6 - Wade 1521a - 156.2rwkw
Toy - 2009 Husqvarna TE510, converted to motard!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: HELP!!! 1521a running like a pig!!
Posted: Mon Sep 24, 2012 4:55 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 25

Posts: 87

Joined: 10th Apr 2011

Gallery: 3 images

Ride: 1993 ED xr6

Location: Melbourne
VIC, Australia

Was there a noticeable increase in power with that module? What are they worth?

 

_________________

http://www.fordmods.com/the-garage-f53/cwhitz-ed-xr6-build-thread-introduction-t106086.html

Daily - 1993 ED XR6 - Wade 1521a - 156.2rwkw
Toy - 2009 Husqvarna TE510, converted to motard!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: HELP!!! 1521a running like a pig!!
Posted: Tue Sep 25, 2012 1:55 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

Yes, the difference was very noticeable....I paid $750 for the coil, leads, and the module, plus freight in there too.
Have you checked your hose to the MAP sensor????
Have you checked the tightness of the intake bolts???
Have you checked for vacuum leaks???
I'm currently making 161kw at the treads, with minimal work.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 9:58 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names