Fordmods Logo

HELP!!! cleaned throttle body... now running bad 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: HELP!!! cleaned throttle body... now running bad
Posted: Sat Jun 02, 2007 5:30 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 10

Joined: 18th May 2007

Ride: EF GLi 5spd

Location: Bairnsdale
VIC, Australia

hey there im new to this site an i have a big problem... i jus finished cleaning the throttle body of my 95 EF, stuck it back on and fiddled with the idle a bit... :? when i fired it up it ran really roughly and blew out massive quantities of black and white smoke... it doesnt rev above 3500, rather jus bounces back down when it hits it... also it it very hot near the gearbox... any help would be appreciated cos im stuck

 

_________________

'95 EF GLi 5spd, AUII XR shocks, Kings Superlows, Cold air, LPG

soon full HiTech/Redback 2.5" system

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 02, 2007 6:43 pm 
Smokin em up
Offline

Posts: 214

Joined: 8th May 2007

Gallery: 1 images

Ride: Falcon

Location: Melb
VIC, Australia

make sure all connectors are plugged in

 

_________________

aaahh yes! a forums with more freedom than a nerd in an empty library- www.psupernak.com register asap!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 02, 2007 7:05 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 197

Joined: 24th Nov 2006

Gallery: 1 images

Ride: vs cluby,elxr6t

Location: Frankganistan
VIC, Australia

as above check you have connected everything back together.
what did you use to clean the throttle body?
usually spray throttle body cleaner straight into the throttle body as the car is on idile. when it goes to die release and wait for it to run smoothly before spraying more in.

 

_________________

wish i had bigger wheels.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 02, 2007 10:20 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 10

Joined: 18th May 2007

Ride: EF GLi 5spd

Location: Bairnsdale
VIC, Australia

yer i connected everything back right... jus a bit of petrol and a toothbrush then let it drip dry...ill have to get some throttle body cleaner... the cat sounds like its struggling to push exhaust out thou

 

_________________

'95 EF GLi 5spd, AUII XR shocks, Kings Superlows, Cold air, LPG

soon full HiTech/Redback 2.5" system

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 02, 2007 10:44 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

connect up the map sensor?

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 02, 2007 11:47 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 10

Joined: 18th May 2007

Ride: EF GLi 5spd

Location: Bairnsdale
VIC, Australia

im assuming i did cos i connected back everything i took off... is the map sensor the connection coming off the top of the body? i just took it for a drive to try and clear it... throttle is much more abrupt but seems more sedate thru the rev range... the cable is rather loose so should i tighten it a little?

thanks for everything anyway

 

_________________

'95 EF GLi 5spd, AUII XR shocks, Kings Superlows, Cold air, LPG

soon full HiTech/Redback 2.5" system

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 03, 2007 1:00 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 673

Joined: 29th Jan 2006

Gallery: 8 images

Ride: BA XR6 Turbo

Location: Canberra
ACT, Australia

I bet it's gotta be a hose..

I fitted a Yella Terra 71mm TB to a mates VR, and we left off a hose, mass black smoke, and rough as guts idle (sounded tuff, but was surely wrong!).. fitted the hose hiding under the TB and all good.

 

_________________

I like boost
http://www.venomexhaustworks.com.au

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 03, 2007 10:34 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 10

Joined: 18th May 2007

Ride: EF GLi 5spd

Location: Bairnsdale
VIC, Australia

yer that was it... hehe stupidly i hadnt reconnected the hose under ther tb... cheers mate running sweet now

 

_________________

'95 EF GLi 5spd, AUII XR shocks, Kings Superlows, Cold air, LPG

soon full HiTech/Redback 2.5" system

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 12:08 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names