Fordmods Logo

help...eb doin bunny hops!! ahhhrrgghh 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: help...eb doin bunny hops!! ahhhrrgghh
Posted: Wed Jul 18, 2007 11:02 am 
Parts Gopher
Offline

Posts: 56

Joined: 16th Jul 2007

Ride: eb falcon

Location: sunnycoast
QLD, Australia

hey all.... i have an eb2 5 speed and latley it has bee doing some weird s**t.
it only happens every now and then but when i get off the excelerator and start to slow down it starts to hop cough splutter and jump around like crazy. as soon as i feel this cumn on i put the clutch in and it will stop, then when you get back on the accelerator it might lag for a bit then take off no wories.
it quite embarrasing pulling up to the lights and having this happen as it looks like i dunno how to drive a manual but i asure you this isnt the case.
had a few people look at it... replaced the plugs dizzy cap rotor button leads dunno wats goin on!!!
any ideas????
please help

 

_________________

93 eb2, genie extcators,luckey exuast, 3" intake with k+n pod, pedders superlows, 17" chromies

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 18, 2007 12:39 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 56

Joined: 16th Jul 2007

Ride: eb falcon

Location: sunnycoast
QLD, Australia

has knowone herd anything like this before???? had a few people look at it n cant work it out engine seems to be fine im thinkn maybe gears or cluch somthing like that ring any bells??
its such a pain in the a***!!!

 

_________________

93 eb2, genie extcators,luckey exuast, 3" intake with k+n pod, pedders superlows, 17" chromies

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 18, 2007 10:35 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 4326

Joined: 30th Oct 2006

Gallery: 18 images

Ride: Envi EF

Location: Grafton
NSW, Australia

Same thing happened in the old EFI XF 5spd we had.

They thought it was either a vacuum leak/problem, or a computer problem. Could be a few more things on the E series 4.0 though.

 

_________________

>>>EF Futura T build<<<

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 19, 2007 7:02 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2396

Joined: 25th Sep 2005

Gallery: 9 images

Ride: Da Maverick & xe ute

Location: Upper FTG. melbourne
VIC, Australia

i have the same problem, and so far have ruled out sensors, and timing etc, looks like a vacume leak holding the throttle on which causes it to splutter momentarily on deceleration

 

_________________

Mods: sprint kit, steeda short shift, svo lip, El handles, El Air intake, au xr wheels, lukey cat back, jbl focal and pioneer sterio <--- Sold

Xe ute - Bright green with 302

Da maverick - Straight gas turbo

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 19, 2007 9:00 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 24

Joined: 18th Jun 2007

Ride: capri mk1

Location: gold coast
QLD, Australia

have u tried replacing the idle control solenoid??
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jul 20, 2007 10:44 am 
Parts Gopher
Offline

Posts: 56

Joined: 16th Jul 2007

Ride: eb falcon

Location: sunnycoast
QLD, Australia

nah but i just got a new map sensor id say the idle sensor will be next
keep posted on how yours is goin mate
we;ll get through this hahahah
cheers

 

_________________

93 eb2, genie extcators,luckey exuast, 3" intake with k+n pod, pedders superlows, 17" chromies

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 9:39 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names