Fordmods Logo

Help Limp mode maybe 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Help Limp mode maybe
Posted: Fri Jan 04, 2008 4:18 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Posts: 338

Joined: 27th Jul 2007

Gallery: 5 images

Ride: BA & EF XR6

Location: City
NSW, Australia

Hay guys went for a run down the shop today & id only been driving for about 5 mins when i felt a bit of a pop .When i cheeked the speedo it wasn't working the odometer still there bit its not clicking over anymore an if that wasn't enough the cars got no guts It still shifts gears (I Think) but its incredibly slow on take off an theres no kick back when you put your foot in it .So I'm thinking it might be the gearbox, limp mode or some kind of speedo electrical problem since i had the Air bag light come on last week .So anyone have any ideas cause i don't even know if I'm suppose to take to a gearbox guy mechanic or a sparky .Any input will be appreciated cause I'm at a loss at the moment

Cheers Lance

 

_________________

Image
The dichotomy between atrophy and hypertrophy. If you're not growing, you're decaying. Get busy living, or get busy dying!

Last edited by Aces_Inc on Fri Jan 04, 2008 4:22 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 04, 2008 4:22 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2550

Joined: 28th Jun 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF 5 Speed, XH Uterus :P

Location: Hobart
TAS, Australia

pop goes the map sensor hose?

 

_________________

Maloo - Holden's word for ugly.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 04, 2008 4:24 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Posts: 338

Joined: 27th Jul 2007

Gallery: 5 images

Ride: BA & EF XR6

Location: City
NSW, Australia

It didn't really make a noise i just felt the car shutter a touch

 

_________________

Image
The dichotomy between atrophy and hypertrophy. If you're not growing, you're decaying. Get busy living, or get busy dying!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 04, 2008 8:05 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1319

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

If the speedo's not working then the problems either the speedo sender, or the drive gear, without a valid speed signal the ecu will put the trans in limp mode (3rd gear) therefore the sluggishness etc
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 8:31 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names