Fordmods Logo

Help Me anyone? 

 

Page 2 of 3 [ 40 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3  Next

 
Posted: Tue Feb 07, 2006 6:37 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 708

Joined: 19th Jul 2005

Ride: 08 BF MK11 Fairmont Ghia

Location: Manly west
QLD, Australia

just so ya know i have an ED
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Feb 07, 2006 7:12 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 60

Joined: 31st Jul 2005

Location: auckland
New Zealand

remove the speedo transducer from the transmission housing
poke you finger in the hole and see if you can feel the drive gear on the outputshaft make sure its not spinng on the shaft it is a known fault that the clip holding the gear on output shaft can break resulting in no speedo operation and limp mode
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Feb 07, 2006 11:01 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 708

Joined: 19th Jul 2005

Ride: 08 BF MK11 Fairmont Ghia

Location: Manly west
QLD, Australia

this is the big gear that the little gear meshes with on the speed sensor? feels like metel?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Feb 07, 2006 11:05 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 3794

Joined: 9th Aug 2005

Ride: Hilux

Location: Mornington
VIC, Australia

it is that big gear yes. its not metal though. its plastic. i thnk it was said above, you need to take the extension housing off to replace it.

is your odometer working?

 

_________________

Now driving a Hilux

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Feb 07, 2006 11:10 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 708

Joined: 19th Jul 2005

Ride: 08 BF MK11 Fairmont Ghia

Location: Manly west
QLD, Australia

no its not it hasent for ages but i got a new gear box, will that matter?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Feb 07, 2006 11:13 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 3794

Joined: 9th Aug 2005

Ride: Hilux

Location: Mornington
VIC, Australia

well i'm not too sure if the speedo probllem is oging to be related to your gear box limp home mode problem. my speedo doesnt work, my odometer does and there is no problems with my auto shifting

 

_________________

Now driving a Hilux

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Feb 07, 2006 11:16 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 708

Joined: 19th Jul 2005

Ride: 08 BF MK11 Fairmont Ghia

Location: Manly west
QLD, Australia

hmm i will call my mechanic 2morro
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 08, 2006 6:54 pm 
ACT Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 6275

Joined: 24th Nov 2004

Ride: '06 BF GT-P

Power: 293 rwkw

Location: Canberra
ACT, Australia

Leroy wrote:
well i'm not too sure if the speedo probllem is oging to be related to your gear box limp home mode problem. my speedo doesnt work, my odometer does and there is no problems with my auto shifting


That means you're speed sender is working, your cluster is not.

 

_________________

1998 DL LTD in Sparkling Burgundy, daily, 302W, stereo, slow - 97.5rwkw
2006 BF GT-P in Ego, mods. 293rwkw - 12.427@109 - 0-1000m 24.838@221

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 08, 2006 7:07 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 708

Joined: 19th Jul 2005

Ride: 08 BF MK11 Fairmont Ghia

Location: Manly west
QLD, Australia

so that mean my drive ger is f**k? how much is that to fix?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Feb 09, 2006 5:41 pm 
ACT Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 6275

Joined: 24th Nov 2004

Ride: '06 BF GT-P

Power: 293 rwkw

Location: Canberra
ACT, Australia

if the box is shifting properly, means everything except the speedo needle (ie. the cluster) is working. As the speed sender sends to the cluster, which sends to the ECU, which then controls the auto.

If the box isn't shifting normally (limp mode), the issue widens to ECU/Speed Sender/Speed Sender Gear/Wiring/Cluster

 

_________________

1998 DL LTD in Sparkling Burgundy, daily, 302W, stereo, slow - 97.5rwkw
2006 BF GT-P in Ego, mods. 293rwkw - 12.427@109 - 0-1000m 24.838@221

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Feb 09, 2006 6:44 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 708

Joined: 19th Jul 2005

Ride: 08 BF MK11 Fairmont Ghia

Location: Manly west
QLD, Australia

the box is in limp mode, is the drive gear the one that meshes with the speedo sensors gear if so is it nylon?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 13, 2006 2:07 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 708

Joined: 19th Jul 2005

Ride: 08 BF MK11 Fairmont Ghia

Location: Manly west
QLD, Australia

? i have got the drive gear, is it possible if u have the wrong drive gear with a speed sender gear that it would no work?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 13, 2006 7:09 pm 
ACT Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 6275

Joined: 24th Nov 2004

Ride: '06 BF GT-P

Power: 293 rwkw

Location: Canberra
ACT, Australia

nah, but you'd have an incorrect reading.

 

_________________

1998 DL LTD in Sparkling Burgundy, daily, 302W, stereo, slow - 97.5rwkw
2006 BF GT-P in Ego, mods. 293rwkw - 12.427@109 - 0-1000m 24.838@221

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 13, 2006 8:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

if it has been like it the whole time i would say you would be unlucky to get to stuffed cogs in two diffrent boxes and i havent heard of any clusters going like that, maybe try stickin the cordless drill on the end of the transducer gear, turn you key on and see if you can spin up the speedo or odometer, sounds like the transducer is stuffed mate,
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 15, 2006 1:32 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 708

Joined: 19th Jul 2005

Ride: 08 BF MK11 Fairmont Ghia

Location: Manly west
QLD, Australia

the speedo has only just recently shat itself, it worked fine in the new box for bout 5 months then just shat, where is the transducer? can i get a new 1 from ford?
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 3  [ 40 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 12:20 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names