Fordmods Logo

Help - No spark 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Help - No spark
Posted: Tue Mar 20, 2007 6:01 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 20th Mar 2007

Location: Brisbane
ACT, Australia

Have done an engine swap in an EL Wagon, connected everything up and Its winding over fine, but i have no spark.

Both engines were running before the swap - the replacement hadnt run for 2-3 months, but seems to be turning over smoothly.

Its got gas only (750k ex cab :shock: ) one of the soleniods got stuck during the swap (took me a quite a while of very intermitent work) but works fine now after i ripped it apart. The old motor had the injector wires disconected, which i have done on this motor also

The smart lock light is not flashing and i tried leaving it on for 40 mins before starting - no luck

There are no extra lights on in the dash. With ign on, the coil is getting 11.83v and had 7.8k prim to sec resistance when tested out of the car - I have 2 and they are coming up with the same figures. The coil leed tests ok - even tried flexing it around, but when i put a sparkplug on the end and turn it over - Nothing

Any ideas???
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Mar 20, 2007 8:57 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 51

Posts: 720

Joined: 18th Sep 2005

Ride: ef fairmont

Location: orange
NSW, Australia

it still might be the coil it might just reading how much power it has in the power serpluy or it might be just a loose wire or one you might have mist
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 23, 2007 8:09 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 33

Posts: 1

Joined: 18th Mar 2007

Location: Melbourne,Victoria
VIC, Australia

i had an el wagon and the same thing happen have a look at fuel pump that might be the problem
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 25, 2007 10:33 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 20th Mar 2007

Location: Brisbane
ACT, Australia

Thanks guys

Turned out to be the coil - even though it tested ok....

would like to give the ford design commitee a smack around for the engine bay layout :x
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 7:13 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names