Fordmods Logo

Help- (non)fuel economy/ECU re-program? 


Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 Post subject: Help- (non)fuel economy/ECU re-program?
Posted: Sat Jun 25, 2005 11:54 am 
Fordmods Newbie

Posts: 5

Joined: 21st Jun 2005

Location: Gold Coast
QLD, Australia

Has any of you wizards in the brains trust any ideas about the following:
Falcon XH Ute - 1998
Purchased 6 months ago

Fuel consumption town/motorway mixed.... 17-18l/100 km

Have had the vehicle to various X-SPURTS, the following has been done and CHARGED for

Electronic scan & tune up
replace oxy sensor
replace temp sensor
replace thermostat (twice) now with gen Ford unit
reset timing? after 1st tune up
remove fuel tank & pressure test for leaks
replace fuel filter (twice)
disconnect battery and reset computer
check exhaust for leaks
check earths and add earth to computer box
check map sensor and vac leaks

This problem is driving me crazy and the consumption driving me broke. The ute is driven sedately(I am scared to put the foot down-don't know if I will make the next Servo.

Only thing I find as possibly strange is that the radiator fans come on at approx 65-70 degrees. Thermo opens at 91 degrees and the temp guage hovers between the A & L of 'normal' markings on temp guage.

Any suggestions appreciated

Last edited by stady on Tue Jun 28, 2005 5:51 am, edited 1 time in total.

Posted: Sat Jun 25, 2005 3:42 pm 
Getting Side Ways
User avatar

Age: 32

Posts: 5924

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Ford FPV FG F6 310

Power: 149 rwkw

Location: Brisbane
QLD, Australia

it's not runnign too cool once it's been driven?
could it possibly be in warm-up mode?



NEW RIDE - FPV FG F6 6spd Auto. 12.26@114MPH, 1.88 60FT on Cheapy Tyres with 38PSI - Stock except K&N filter!

R.I.P. BF XR6 Turbo - You will not be forgotten :( 12.06@120MPH

 Post subject: Running cold.
Posted: Tue Jun 28, 2005 5:21 am 
Fordmods Newbie

Posts: 5

Joined: 21st Jun 2005

Location: Gold Coast
QLD, Australia

Yep, running too cold after warm up. Running at 80-87c. Thermo fans kick in at around 65-70c. Believe these driven by ECU. Can ECU be re-programmed or flashed? No fault codes, all other sensors checked, running new ford thermostat.
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Thu Oct 27, 2016 6:17 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names