Fordmods Logo

help urgent 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: help urgent
Posted: Tue Sep 05, 2006 10:01 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 1538

Joined: 4th May 2006

Gallery: 4 images

Ride: ef fairmont turbo

Power: 213 rwkw

Location: melbourne
VIC, Australia

after installing my shift kit, i go to start up my car and it dosent start. i checked all the wires on the ecu and their all connected properly.
as soon as you turn the key and try to start everything dies and lights start flashing. i checked when starting the car the wires also connected to the battery also spark.
does any one no what the problem is and how to fix it, all ready tried the search.
thanks

 

_________________

96 EF FAIRMONT
Garrett gt40turbo, iceman plenum, ported head, turbo cam, double valvesprings, 023 fuel pump, 36lb injectors 4' cat, 4' dump, 2.5 exhaust, build bottom end, hypertonic pistons rods & rods, king bearings, j3. c10 3500 stall
232rwkw@4psi

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 05, 2006 10:03 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 2893

Joined: 24th May 2006

Gallery: 21 images

Ride: XH B&S ute, Navara 4x4

Power: 202 rwkw

Location: Bordertown
SA, Australia

Bad connections at the battery mate. Pull em off and clean em up! 8-)

 

_________________

You'll ride a black tornado across the western sky

You'll rope an ol' blue norther and milk it 'till it's dry

Bulldog the Diamantina pin its ears down flat

Long before you take this cowboy's hat

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 05, 2006 10:38 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 1538

Joined: 4th May 2006

Gallery: 4 images

Ride: ef fairmont turbo

Power: 213 rwkw

Location: melbourne
VIC, Australia

still doesn't work
when i first attach the negative wire then the positive it sparks and the electrics work but all the power dies out as soon as i try to start the car and the lights flash on and off and a ticking sound comes....
any one got an idea

 

_________________

96 EF FAIRMONT
Garrett gt40turbo, iceman plenum, ported head, turbo cam, double valvesprings, 023 fuel pump, 36lb injectors 4' cat, 4' dump, 2.5 exhaust, build bottom end, hypertonic pistons rods & rods, king bearings, j3. c10 3500 stall
232rwkw@4psi

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 05, 2006 10:39 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 6168

Joined: 5th Nov 2004

flat battery! lol charge it over nite

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 05, 2006 10:41 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 2893

Joined: 24th May 2006

Gallery: 21 images

Ride: XH B&S ute, Navara 4x4

Power: 202 rwkw

Location: Bordertown
SA, Australia

That was next on the list :lol: :lol:

 

_________________

You'll ride a black tornado across the western sky

You'll rope an ol' blue norther and milk it 'till it's dry

Bulldog the Diamantina pin its ears down flat

Long before you take this cowboy's hat

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 06, 2006 12:40 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 3184

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 6 images

Ride: EF Falcon

Location: Townsville
QLD, Australia

i know its been said, but make sure the battery terminals are TIGHT! i was working on mine once and didnt have them tight enough and that happened to me.

 

_________________

Nicco's M112 Blown, T-56 equipped EF
forums/viewtopic.php?t=68319

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 06, 2006 1:52 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 4946

Joined: 15th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: Trik'd up EFII XR6

Location: Perth
WA, Australia

4dlvr wrote:
still doesn't work
when i first attach the negative wire then the positive it sparks and the electrics work but all the power dies out as soon as i try to start the car and the lights flash on and off and a ticking sound comes....
any one got an idea


Yeh dude the clicking noises is the starter trying.....charge the battery and she will kick over first go :P

 

_________________

For Sale: 25 Farad Rockford Fosgate Competition Series Carbon Cap, more to come - pm me if interested

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 06, 2006 7:09 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 1538

Joined: 4th May 2006

Gallery: 4 images

Ride: ef fairmont turbo

Power: 213 rwkw

Location: melbourne
VIC, Australia

problem fixed. wat happend was the terminals were dirty and then i drained the battery reapedidly tring to start the car. thanks

 

_________________

96 EF FAIRMONT
Garrett gt40turbo, iceman plenum, ported head, turbo cam, double valvesprings, 023 fuel pump, 36lb injectors 4' cat, 4' dump, 2.5 exhaust, build bottom end, hypertonic pistons rods & rods, king bearings, j3. c10 3500 stall
232rwkw@4psi

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 06, 2006 7:13 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 529

Joined: 23rd Aug 2006

Ride: 2000 AU Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

yeh i remember when i first got my au and got a flat battery and that happend... i thought it was somethin to do with the imobolizer...

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 37 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 8:40 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names