Fordmods Logo

help with valve springs... 

 

Page 3 of 3 [ 34 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3

 
Posted: Thu Jul 05, 2007 12:40 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 34

Posts: 151

Joined: 27th Jan 2006

Ride: XD

Location: Melbourne
VIC, Australia

i dont have a timing light so not sure how much i should advance it... so i might leave it alone at this stage :O plus i have a 1000k trip this coming weekend and dont want to break it ;). yeah not sure what the noise is, who knows, F**k it, its not very loud, not taking the rocker cover off again for awhile :D

the time i spent screwing with the shims i could have changed 3 cam's LOL. my idle could be cos its a manual. its true there isnt very many dyno results for the r3 cams about the place. on friday im guessing it will maybe get 130's / low 140 if really lucky, it had 122.7 on the same dyno with the stock cam. it still has completely stock intake on it, and a pretty quiet exhaust. if it gets 12x i'll be pretty p****d off after the time i spent f**k with it!!!
:P

its hard to compare these cams because (to my knowedge) there specs were never released... all i know is the rspec3 has a lsa of 112 (compared to 114 for stock cam i think), and enough lift to need new springs...

 

_________________

1997EL 5spd
mods: 2.5" redback catback, DBA slotted rotors, Pacemaker 4480's, Tint, K&N pod, 17" rims

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jul 06, 2007 4:20 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 34

Posts: 151

Joined: 27th Jan 2006

Ride: XD

Location: Melbourne
VIC, Australia

well it pulled 133 rwkw (11kw gain) today... but the dyno graph is all over the shop with a bit hole in it around 4000. i;ll post it up in a new thread later when i get home from work :D

chart in http://www.fordmods.com/forums/viewtopi ... 100#678100
this thread :D

 

_________________

1997EL 5spd
mods: 2.5" redback catback, DBA slotted rotors, Pacemaker 4480's, Tint, K&N pod, 17" rims

Last edited by forsaken on Fri Jul 06, 2007 9:02 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jul 06, 2007 8:35 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 112

Joined: 5th Feb 2006

Ride: EL gli

Location: Perth, NOR
WA, Australia

Hey good work, post it up so we can have a look.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jul 07, 2007 12:04 pm 
NSW Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 7331

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: TE50

Location: ɹǝpun uʍop
NSW, Australia

My RPD spec 3 did not have the whir, but my spec 6 does. its pretty loud too. sounds good though. It has run just under 150 rwkw's at intune motorsport. the AFR's show pretty rich but the economy says otherwise. I drive pretty heavy when not in traffic and pull close to 500 out of a tank. made good gains on the track to.. I don't run ¼'s though.. well not for ages.. so no times to report there. but in all I am happy with it.

 

_________________

Image

I have a car.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 3 of 3  [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 6:55 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names