Fordmods Logo

High beam headlight issue 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: High beam headlight issue
Posted: Thu Dec 30, 2004 3:15 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 35

Posts: 1993

Joined: 5th Nov 2004

Ride: BA2 XR6T

Location: Mount Colah
NSW, Australia

jumped back into my ED the other day, to find that there is (most of the time) no high beam.
the relay still clicks when you hit the switch, and the lights sometimes work, but generally not.

im thinking probably the fusable links, but any other ideas ?

thanks guys.

 

_________________

BOOSTED

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 30, 2004 12:04 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 44

Posts: 10126

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: EF Gli Ghia, XP Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

either replay is stuffed or not earthing properly! If it works sometimes then that would suggest the rest of the wiring is ok.

 

_________________

Owning 1 of 67612 EF GLi Sedans made
FACT: "Chuck Norris owns the greatest Poker Face of all-time. It helped him win the 1983 World Series of Poker despite him holding just a Joker, a Get out of Jail Free Monopoly card, a 2 of clubs, 7 of spades and a green #4 card from the game Uno."

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: headlights
Posted: Thu Dec 30, 2004 9:54 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 38

Posts: 7

Joined: 14th Dec 2004

Location: Ipswich
QLD, Australia

relays can sometimes click but are still no good throw a new one at it and go from there

 

_________________

Cheers Lynchman

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: High beam headlight issue
Posted: Fri Dec 31, 2004 2:52 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 35

Posts: 15

Joined: 10th Nov 2004

Ride: VZ SV8

Location: Melbourne
VIC, Australia

ch0c0 wrote:
jumped back into my ED the other day, to find that there is (most of the time) no high beam.
the relay still clicks when you hit the switch, and the lights sometimes work, but generally not.

im thinking probably the fusable links, but any other ideas ?

thanks guys.


i agree with happy it cant sometimes work and sometimes not unless there is a problem with earthing.. maybe you have a wire which is rubing on metal and thats why they only work sometimes.

Check your wiring thats where i would start, if that doesnt work check your relay and if they are fine get some globes but i am 99% sure its not glodes

cheers
Mark
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: headlights
Posted: Fri Dec 31, 2004 3:30 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 45

Posts: 206

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: 2004 BA Falcon MkII

Location: Manjimup
WA, Australia

Lynchman wrote:
relays can sometimes click but are still no good throw a new one at it and go from there


I bought and wired up a brand new Narva 40 amp relay in the dragster a couple of weeks ago. It only works intermitently. It clicks in every time, but doesn't always make a connection. I pulled it out and bunged in an old Ford relay and it is working perfectly.

So go figure.

 

_________________

Kel.
BHR
A/MD 1272
240 inch Dragster
466 Big Block Ford
650hp
8.40 @ 156mph (251kph)

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 7:53 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names