Fordmods Logo

high beam lights not working 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: high beam lights not working
Posted: Sun Dec 12, 2010 10:11 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 4599

Joined: 30th Aug 2010

Ride: BF XR6,

Location: NEWCASTLE
NSW, Australia

the other nite i turned my high beam lights on and the low beam turned off and i only had parking lights and the blue light on the dash didnt come on, i turned it bak to low beam and the low beam turned back on, just wondering if its a fuse or something?

 

_________________

BF XR6
xr8 snorkel,typhoon lower snorkel,territory intake pipe,20% underdrive kit,pacemaker extractors,high flow cat,xforce exhaust,t56 conversion hd turbo clutch/ flywheel,m86 3.45 lsd,custom tune187.1rwkw as an auto

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: high beam lights not working
Posted: Thu Dec 16, 2010 5:28 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 51

Posts: 918

Joined: 6th Aug 2007

Gallery: 4 images

Ride: BA XR8

Location: Kellyville
NSW, Australia

prolly the high beam relay

 

_________________

BA XR8 Boss 260
DAZFAB......Now Mobile
Mink = GAY
DAZFAB MEMBERS ,,,,DA22LE, XTT909, TERRORISTGHIA, TROYMAN, SWC, FAT245

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: high beam lights not working
Posted: Thu Dec 16, 2010 8:47 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 4599

Joined: 30th Aug 2010

Ride: BF XR6,

Location: NEWCASTLE
NSW, Australia

Thanks mate where is it placed on the car?

 

_________________

BF XR6
xr8 snorkel,typhoon lower snorkel,territory intake pipe,20% underdrive kit,pacemaker extractors,high flow cat,xforce exhaust,t56 conversion hd turbo clutch/ flywheel,m86 3.45 lsd,custom tune187.1rwkw as an auto

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: high beam lights not working
Posted: Thu Dec 16, 2010 9:12 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 51

Posts: 918

Joined: 6th Aug 2007

Gallery: 4 images

Ride: BA XR8

Location: Kellyville
NSW, Australia

right hand side, i think it's the ones with the purple wires going to it.....

 

_________________

BA XR8 Boss 260
DAZFAB......Now Mobile
Mink = GAY
DAZFAB MEMBERS ,,,,DA22LE, XTT909, TERRORISTGHIA, TROYMAN, SWC, FAT245

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: high beam lights not working
Posted: Sun Dec 19, 2010 1:46 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 4599

Joined: 30th Aug 2010

Ride: BF XR6,

Location: NEWCASTLE
NSW, Australia

Oki doki

 

_________________

BF XR6
xr8 snorkel,typhoon lower snorkel,territory intake pipe,20% underdrive kit,pacemaker extractors,high flow cat,xforce exhaust,t56 conversion hd turbo clutch/ flywheel,m86 3.45 lsd,custom tune187.1rwkw as an auto

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: high beam lights not working
Posted: Sun Dec 19, 2010 1:51 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 40

Posts: 524

Joined: 15th Aug 2010

Ride: Territory SX TX

Location: Townsville
QLD, Australia

My old Au did this, turned out to be a section of wiring had rubbed through the insulation under the battery tray and was arcing to earth when the high beams wrer flicked on. Eventually it decided to melt the fuse block...
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: high beam lights not working
Posted: Sun Dec 19, 2010 1:57 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 4599

Joined: 30th Aug 2010

Ride: BF XR6,

Location: NEWCASTLE
NSW, Australia

In that case ill check it now lol

 

_________________

BF XR6
xr8 snorkel,typhoon lower snorkel,territory intake pipe,20% underdrive kit,pacemaker extractors,high flow cat,xforce exhaust,t56 conversion hd turbo clutch/ flywheel,m86 3.45 lsd,custom tune187.1rwkw as an auto

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: high beam lights not working
Posted: Sun Dec 19, 2010 2:17 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 4599

Joined: 30th Aug 2010

Ride: BF XR6,

Location: NEWCASTLE
NSW, Australia

Checked wires and none of them were exposed so I changed the reley with a spare and its all good, thanks

 

_________________

BF XR6
xr8 snorkel,typhoon lower snorkel,territory intake pipe,20% underdrive kit,pacemaker extractors,high flow cat,xforce exhaust,t56 conversion hd turbo clutch/ flywheel,m86 3.45 lsd,custom tune187.1rwkw as an auto

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: high beam lights not working
Posted: Sun Dec 19, 2010 2:20 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3705

Joined: 27th Sep 2006

Gallery: 20 images

Ride: ED Falcon

Power: 133 rwkw

Location: Leeton
NSW, Australia

beside the battery is a relay block with a lid and 4 relays inside...

one is horn, one is low beams, one is high beams, one is starter...

tried another combo switch to see if that fixes the problem? If you have a spare that is...

What you describe is correct... When you go to high the low beams elements turn off and the high beam elements in the low beam bulbs turn on...

So the low beam relay works, sounds like the trigger circuit or the relay for the highs is stuffed...

Cheers,
Tim

 

_________________

93 Red ED 5spd Manual Build Thread

Performance: Complete AUII VCT Wiring & Power Train, Pacey Headers, 2.5" Exhaust, Exedy Clutch, DBA Rotors
Visuals: FG XR Wheel, XR Front, 17's, BA 5 Spd Shifter, BA Ghia Window Switches, NL Cluster
Tunes: 8" Pioneer Sub, JBL Speakers, Clarion Double DIN Headunit

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: high beam lights not working
Posted: Sun Dec 19, 2010 3:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 4599

Joined: 30th Aug 2010

Ride: BF XR6,

Location: NEWCASTLE
NSW, Australia

Yeah mate replaced the relay and its fine now, thanks

 

_________________

BF XR6
xr8 snorkel,typhoon lower snorkel,territory intake pipe,20% underdrive kit,pacemaker extractors,high flow cat,xforce exhaust,t56 conversion hd turbo clutch/ flywheel,m86 3.45 lsd,custom tune187.1rwkw as an auto

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 6:18 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names