Fordmods Logo

high idle??? 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: high idle???
Posted: Sun Mar 14, 2010 2:30 pm 
Oompa Loompa

Posts: 24

Joined: 27th Dec 2008

Location: melbourne
VIC, Australia

hi guys ive recently changed my head from a hybrid to eseries with a au head gasket. i started it up and it idled fine, then i went around the block and stopped at a set of lights and sat at 1200 rpm?? i got back and played around with the idle screw and hasnt changed it?? any help will be appreciated
 Post subject: Re: high idle???
Posted: Sun Mar 14, 2010 2:53 pm 
Getting Side Ways
User avatar

Age: 30

Posts: 2449

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: NL V8 Fairlane

Location: Sydney
NSW, Australia

If there is no change with the throttle position screw, try unplugging the idle speed controller and see how that goes. Otherwise I'd put it down to a vacuum leak somewhere. May take a while to locate if that indeed is the problem :x . Listen for any hissing noises and/or use starter fluid to spray where you think it may be leaking and listen for changes in rpm.



There are 10 types of people in this world.
Those who know binary and those who don't.

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Wed Oct 26, 2016 1:41 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names