Fordmods Logo

How do I make a diagnostics unit from an interior light? 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: How do I make a diagnostics unit from an interior light?
Posted: Mon Jul 05, 2010 5:03 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 597

Joined: 4th May 2007

Ride: 1992 EBII Fairmont

Location: Aga
VIC, Australia

I read in an old thread that it was possible to make a diagnostics unit from an interior light.
The fault codes are meant to be read from the amount of times the interior light flashes.

I tried to make one and it was all connected to the right pins in the diagnostics terminal but it failed to work, (I tested it from the 12v source in the terminal and the light worked fine). The description on how to make it was relatively simple but I must've been doing something wrong, the light just wouldn't flash? I had a wire running from the 12v source to the pos on the interior light, and the neg of the light running into the engine diagnostics pin as the thread described. When that didn't work I tried connecting the pos on the light to the engine diagnostics pin and the neg if the light to earth which also didn't work.

Does anyone know what the configuration is meant to be? I can't find anything on it.

Cheers.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: How do I make a diagnostics unit from an interior light?
Posted: Mon Jul 05, 2010 6:51 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 45

Posts: 444

Joined: 12th Apr 2010

Ride: 2006 BF XR8 Boss 260

Location: Auckland
New Zealand

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: How do I make a diagnostics unit from an interior light?
Posted: Mon Jul 05, 2010 6:36 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 597

Joined: 4th May 2007

Ride: 1992 EBII Fairmont

Location: Aga
VIC, Australia

Hey mate that's the document I followed, wired it up like it said and it failed to work.

Would anyone know why this would happen?

I had the 2 pins bridged (correct pins of course), had a wire from the STO pin to the light then the other wire from the light to the neg battery terminal, followed the ignition steps properly and it just never flashed.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 29 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 11:25 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names