Fordmods Logo

Fordmods Advertising

how do you reset th ecu? 

 

Page 2 of 2 [ 25 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Thu Mar 23, 2006 11:17 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2705

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: 2009 FG XR6 Sedan

Location: Melbourne
VIC, Australia

It does nothing!
I can post how too erase fault codes the correct way later if you want.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Oct 28, 2007 4:31 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 35

Posts: 668

Joined: 24th Jul 2006

Gallery: 4 images

Location: Geelong
VIC, Australia

so when someone tells u after every mod u do to your car "mechanical" u should reset your ecu eg= exhaust , cam, cold air extra its all bull$hit then.....

 

_________________

EL Fairmont - GT steering wheel -3.45 lsd - superlows - white line sway bars - xr kit - au11 xr8 engine - 3500 convertor -BA XR8 leather interior - ltd woodgrain - di filippo extractors - trick flow track heat manifold - tfs1 camshaft - twin 2.5 inch system venom cats hooker mufflers - 187rwk

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Oct 28, 2007 4:47 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 26

Posts: 564

Joined: 16th Apr 2006

Ride: EBII

Location: Sydney
NSW, Australia

Your ecu should be behind the passenger's kick panel, in the foot well (look at the glovebox, it's about 1ft diagonally left of there.)

 

_________________

Back in an E series!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Oct 28, 2007 6:14 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 6351

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

This thread is over a year old...................lol

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Oct 28, 2007 7:37 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1079

Joined: 18th Sep 2005

Ride: AUII Fairmont

Location: Belmont
WA, Australia

I didn't realise it was an old one, i'm reading through it thinking "the brake lights don't come on unless the car is on anyway" and lo and behold I had already posted it a year and a half ago!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 06, 2007 5:37 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 74

Joined: 30th Dec 2004

Gallery: 8 images

Location: Perth
WA, Australia

i was reading a step by step guide to do after re-setting the ecu to get the best perfomance.

this is from the first paragraph..

Quote:
Any time the battery is disconnected, the transmission must re-learn the closed and wide-open throttle positions to enable the PCM to determine the proper gear to select for the appropriate throttle position. If the calibration is not performed following power source interruption, the transmission will shift hard and perform poorly from then on.


so if your car is already running pooh, it wouldnt hurt to reset the ecu.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: how do you reset th ecu?
Posted: Sun Feb 20, 2011 1:23 am 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 8823

Joined: 18th Dec 2002

Gallery: 6 images

Ride: AUII V8 LTD

Power: 270 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

Correct, it wont hurt. Worst case scenario you just waste a few minutes of your time trying :)

 

_________________

WAG363: AUII LTD Supercharged 363 Dart Stroker [Supercharged 363 LTD Build]
WAGGIN: 2012 Volkswagen Passat Wagon - V6 4Motion.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: how do you reset th ecu?
Posted: Sun Feb 20, 2011 12:45 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 52

Posts: 1559

Joined: 12th Apr 2008

Gallery: 17 images

Ride: 5.0lt NF /351 ZD Fairlane

Location: Wattle Grove
NSW, Australia

lets hope he's sorted out the problem he had back in 2007! :lol: :lol:

 

_________________

Image
NF Fairlane with 5.0 and 5 speed goodness!
ZD build thread under construction at post1136180.html#p1136180

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: how do you reset th ecu?
Posted: Sun Feb 20, 2011 10:08 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 26

Posts: 544

Joined: 5th Jun 2010

Ride: BA XT, NCII V8

Location: Adelaide
SA, Australia

i just could imagine the bloke sitting in his chair for 4yrs waiting for a reply lol
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: how do you reset th ecu?
Posted: Sun Feb 20, 2011 10:39 pm 
NSW Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 7234

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: TE50

Location: ɹǝpun uʍop
NSW, Australia

Thank god he got one,

 

_________________

Image

I have a car.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 25 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Oct 01, 2014 7:19 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names