Fordmods Logo

How do you Reset the brake switch???? 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: How do you Reset the brake switch????
Posted: Fri Jan 19, 2007 10:32 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 573

Joined: 5th Jun 2005

Ride: BA XR6 Turbo

Power: 221 rwkw

Location: A
ACT, Australia

Hey
I have swapped the pedal box from my manual ED XR6 to my Auto XR6 and swapped the brake light switch over but i have to reset it does anyone know how to do this cos right now my brake lights are on all the time

Any help will be great

Griffo

 

_________________

ED XR6 manual for sale. MOMO steering wheel and alot of extra's. PM for more info.


BA XR6 Turbo- 238.8rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 19, 2007 11:00 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

There is no "reseting" the brake light switch. You must have something out of place.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 19, 2007 11:13 pm 
Fordmods Addict
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 7958

Joined: 1st Jun 2005

Gallery: 13 images

Ride: Falcon

Power: 237 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

cjh wrote:
There is no "reseting" the brake light switch. You must have something out of place.

Nope, EA-ED brake switches have to be adjusted.
Depending on if you have cruise, there is either one or two brake switches.
If you have cruise, one has a vac line going to it.
You just screw them in or out of the pedal box to get them sitting against the brake pedal right.

 

_________________

ED XR8 Sprint - S-Trim, V500, 249rwkw
BF MKII F6 Tornado - 237rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 19, 2007 11:19 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

Ah! I was thinking of EF EL switches.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 19, 2007 11:28 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 573

Joined: 5th Jun 2005

Ride: BA XR6 Turbo

Power: 221 rwkw

Location: A
ACT, Australia

oh ok, i will take a look at it 2morrow morning, there was only one before the switch and it had a vacum line but we swapped it with the manual one which has two both with vacum lines, but yea i will take a look at it tmorrow and you say you have to screw it out so it is just touchin but not triggering the brake light switch?
Thanks very much

Griffo

 

_________________

ED XR6 manual for sale. MOMO steering wheel and alot of extra's. PM for more info.


BA XR6 Turbo- 238.8rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 20, 2007 12:27 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 686

Joined: 3rd Apr 2005

Gallery: 16 images

Ride: ed fairmont ghia, ed gli

Location: mildura
VIC, Australia

yea, just screw it in untill your brake lights come off, maybe even go another turn then shell all be sweet

 

_________________

I LOVE MY DOG

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 23 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 8:06 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names