Fordmods Logo

how to tell??? 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: how to tell???
Posted: Sat Sep 03, 2011 4:35 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 16

Joined: 23rd Aug 2011

Gallery: 2 images

Ride: 95 ef opt20

Location: harden
NSW, Australia

hi all.. i was driving my 95 ef today and i was just cruising then decided to put my foot down abit. then took it easy again. then all of a sudden the car started running like s**t.... real rough and bad. my first thought was a popped head gasket but the oil is fine and the water is fine too. kinda stuggles to speed up like normal but still sits on 100kph fine. but when i kick back for a hill there is not much power there now.... so what else could of stuffed up to make the car run like that?



any advice would be greatly appreciated.


cheers all

 

_________________

95 ef futura
ex police...
lukey 2.5 inch system..
lowered on kings...
chrome 18s..
sony xplode bluetooth head, kenwood 6inchs, kenwood 6x9s,
kenwood 1000watt amp, 800watt kenwood 12 inch sub...

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: how to tell???
Posted: Sat Sep 03, 2011 4:43 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Does it only play up when under load? Does it rev out fine when in Neutral?

If yes, then it is probably an electrical breakdown, leads, plugs or at worst Coil Pack.

If no, it could be fuel blockage, Fuel Filter, Injectors.

Could also be a collapsed Cat or muffler.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: how to tell???
Posted: Sat Sep 03, 2011 5:06 pm 
NSW Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 7331

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: TE50

Location: ɹǝpun uʍop
NSW, Australia

I am with SWC on this one, lead plugs, fuel filter bang cat check for loose internals, lastly replace coil pack. Failing all of this, ECU. Doubt the ECU though.

 

_________________

Image

I have a car.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: how to tell???
Posted: Mon Sep 05, 2011 12:44 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 16

Joined: 23rd Aug 2011

Gallery: 2 images

Ride: 95 ef opt20

Location: harden
NSW, Australia

all good guys. i found it is the coil pack... easy fix. just gotta get one. cheers for all the help guys

 

_________________

95 ef futura
ex police...
lukey 2.5 inch system..
lowered on kings...
chrome 18s..
sony xplode bluetooth head, kenwood 6inchs, kenwood 6x9s,
kenwood 1000watt amp, 800watt kenwood 12 inch sub...

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 9:19 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names