Fordmods Logo

I just did something stupid.. need advice 

 

Page 2 of 2 [ 29 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Wed Nov 16, 2011 5:07 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 887

Joined: 13th Mar 2011

Gallery: 14 images

Ride: 1999 Ford AU1 Forte Wagon

Location: Morwell
VIC, Australia

mount looks f**k imo but an easy fix

 

_________________

1999 AU Forte Wagon Fairly Stock

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Wed Nov 16, 2011 5:12 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 61

Joined: 24th Mar 2011

Ride: Ford EF

Location: Bittern
VIC, Australia

yeah to replace you just jack up the engine undo the mount slide it out and put a new one in yeah? its an old car and only has to get me to april of next year. rang up my uncle who helped put the engine in turns out he had to mod it a bit to make it fit.. that would explain the slight wobble at 100km +
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Wed Nov 16, 2011 5:55 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 887

Joined: 13th Mar 2011

Gallery: 14 images

Ride: 1999 Ford AU1 Forte Wagon

Location: Morwell
VIC, Australia

yep that sounds right but i dont think u have to mod stuff like that to fit an au engine?? can some confirm??? also what u doing with the ef in april next year

 

_________________

1999 AU Forte Wagon Fairly Stock

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Wed Nov 16, 2011 6:19 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

You need to modify the sump, Legal, or modify the K-frame, engineer required.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Wed Nov 16, 2011 6:37 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 61

Joined: 24th Mar 2011

Ride: Ford EF

Location: Bittern
VIC, Australia

yeah it lifts up and seperates its rooted.. not sure what ill do with the car cant really sell it for anything other then parts coz while at the mechanics the other day someone hit it and smashed in the passenger door. if only they wrote it off. ps if the mount is rooted what effects will it have on the car itself.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Wed Nov 16, 2011 7:44 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 887

Joined: 13th Mar 2011

Gallery: 14 images

Ride: 1999 Ford AU1 Forte Wagon

Location: Morwell
VIC, Australia

replace the mounts and all will be good end me some pics of the car ill make u an offer

 

_________________

1999 AU Forte Wagon Fairly Stock

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Wed Nov 16, 2011 9:48 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 61

Joined: 24th Mar 2011

Ride: Ford EF

Location: Bittern
VIC, Australia

I think the mounts on it are au mounts.. i wonder if anyone has some spare.. would be a prick to get a pair from the junkyard although cheaper than getting a new pair.. I got an EL down here reckon if i can get them off they will connect the AU II motor to my EF.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Wed Nov 16, 2011 10:33 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 887

Joined: 13th Mar 2011

Gallery: 14 images

Ride: 1999 Ford AU1 Forte Wagon

Location: Morwell
VIC, Australia

i believe they have to au mounts swc can u confirm?

 

_________________

1999 AU Forte Wagon Fairly Stock

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Sat Nov 19, 2011 7:48 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 61

Joined: 24th Mar 2011

Ride: Ford EF

Location: Bittern
VIC, Australia

yeah got a feeling the bolting pattern onto the engine block is a little different or something
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Sat Nov 19, 2011 7:54 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

NickyG wrote:
yeah got a feeling the bolting pattern onto the engine block is a little different or something


nope, the engine mount bolt spacing is the same, you can use ef/el mounts if you want.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Sat Nov 19, 2011 8:37 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

You need to use the Round style Oil Filled units as the coil pack is also mounted on the left engine mount.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Sat Nov 19, 2011 11:13 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 76

Posts: 107

Joined: 2nd Feb 2010

Ride: Ford LTD DA 1989

Location: Sydney
NSW, Australia

Put the car in drive and rev the engine a little with the brake on and watch the mounting if it separates and the engine lifts on the side, then, put the car in reverse and test the other side.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Mon Nov 21, 2011 5:30 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 61

Joined: 24th Mar 2011

Ride: Ford EF

Location: Bittern
VIC, Australia

yeah the exhaust manifold side engine mount was gone but tested the engine and it doesnt move much ill hunt round for a good engine mount. the au mount needed to be modded but your saying i can just put the ef one on no problem?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I just did something stupid.. need advice
Posted: Mon Nov 21, 2011 6:31 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

NickyG wrote:
yeah the exhaust manifold side engine mount was gone but tested the engine and it doesnt move much ill hunt round for a good engine mount. the au mount needed to be modded but your saying i can just put the ef one on no problem?


Yes
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 4:22 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names