Fordmods Logo

Fordmods Advertising

idle problems 


Page 1 of 1 [ 1 post ] 

 Post subject: idle problems
Posted: Wed Aug 24, 2005 1:03 pm 
Parts Gopher

Age: 44

Posts: 54

Joined: 17th Aug 2005

Ride: ef

Location: melbourne
VIC, Australia

HI all

I ve discovered something new about the ef with its idle problems and it now seems that it is a common fault.

My ef has low miles and has this problem.

Ive been driving the car now for a couple of weeks and i noticed that when the engine is cold , it seems to idle perfectly until it gets to operating tempreture.
Once it gets to operating temp it seems that idle quality is a bit rough.

In this case i removed the coolant temp plug of the sensor and put a 7 kohm resistor in the socket just too trick it.

My car runs on gas so it doesnt affect the mileage, however if its running on fuel it would waste it.

The idle quality is now perfect, now in doing all this .

What do you guys and gals reckon, is it the timing chain that is the problem on a lot of the ef falcons.?
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 14 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Tue Oct 25, 2016 3:10 am All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names