Fordmods Logo

indicator problem 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: indicator problem
Posted: Tue Sep 06, 2005 2:59 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 32

Posts: 20

Joined: 25th Jul 2005

Ride: EA Fairmont

Location: maitland
NSW, Australia

hi just wondering if anyone would know why my left indicator flashes fast and the right at a normal speed i recently put in my stereo but that shouldnt affect anything should it thanyou for you replies in advance
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 06, 2005 3:01 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 1040

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: EA Fairmont Ghia

Location: Melbourne
VIC, Australia

Either you have a blown bulb, or a bulb is working but shorting out, remove all the indicator bulbs and clean the contacts and the bulbs as you go, then re-test the problem.

 

_________________

Full working BA Shifter now upgraded to BF Shifter.
BA headlight inserts in my EA headlights.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 06, 2005 3:05 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 32

Posts: 20

Joined: 25th Jul 2005

Ride: EA Fairmont

Location: maitland
NSW, Australia

thankyou i will give that a go
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 06, 2005 3:17 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2550

Joined: 28th Jun 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF 5 Speed, XH Uterus :P

Location: Hobart
TAS, Australia

If you have a towbar, check the trainler plug. Mine's stuffed, it makes the indicators flash fast. You just need to earth out the contacts. if the plug's loose, it could explain one flashing faster than the other.

 

_________________

Maloo - Holden's word for ugly.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 07, 2005 2:54 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 1934

Joined: 8th Nov 2004

Ride: BA Falcon XR8

Location: Bunbury
WA, Australia

Replace the indicator relay (that is if all lights are okay). I can't remember which one it is (in the fuse panel) but my XR8 was doing this intermitantly (flashing fast then slow etc), changed the relay and bingo, never did it again :wink: .
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 07, 2005 3:05 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 146

Joined: 12th Dec 2004

Ride: EF II Futura I6 5-Speed Manual

Location: Ballina
NSW, Australia

Hey i had a similar problem.

Took it down to the mechanic and he said it was the 'can' (don't know what that is exactly) but he replaced it and no more worries.

Tim.

 

_________________

-------------------------------------------------------
You're mama's so fat, when she wears high heels on the grass the b**ch strikes oil!

Image
EF II Futura 5 Speed Manual I6 Sedan

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 07, 2005 8:04 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 32

Posts: 29

Joined: 2nd Dec 2004

Ride: ef fairmont

Location: perth
WA, Australia

change the globe thats blown :D
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 08, 2005 1:21 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

turbo_futura wrote:
Hey i had a similar problem.

Took it down to the mechanic and he said it was the 'can' (don't know what that is exactly) but he replaced it and no more worries.

Tim.

the can is the flasher can!
older cars they looked like a small soda can :)

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 08, 2005 9:01 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 32

Posts: 20

Joined: 25th Jul 2005

Ride: EA Fairmont

Location: maitland
NSW, Australia

thanks guys i took out my indicators and there was corrosion on them so i cleaned them up and works nice now
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 3:17 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names