Fordmods Logo

installed cd player car won't start. 

 

Page 2 of 2 [ 24 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Sun Sep 03, 2006 11:08 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 33

Posts: 6746

Joined: 13th Mar 2006

Gallery: 10 images

Ride: NCII Fairlane

Location: Bathurst
NSW, Australia

i got a feeling you blokes have hit the nail on the head cause the stero didn't work when the green and yellow wire was hooked up. so i just hooke the constant power and accessories up to the blue and white wire.
so what wire is what is
GreenYellow Wire accessorie or constant???
BlueWhite Wire constant or accessorie???

 

_________________

R.I.P Tobias my son.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Sep 03, 2006 11:21 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 887

Joined: 8th Aug 2006

Ride: Falcon

Location: Central Highlands
QLD, Australia

I can't believe how many threads i have read about cars not starting after homer simpson (doh!!) electrical installations.

DISCONNECT BATTERY FIRST!!!!!!!!!!!!!!

before any electrical installation, always remove the negative cable first and install last.

 

_________________

97 EL Fairmont 4l OHC .Silver.
Exhaust: Pacemaker's, 2.5" exhaust and Hiflow cat
Intake: FRAM AIRHOG , EL GT snorkel
XR6 300kpa fuel reg Stg 2 Auto Shift Kit.6DJA ECU
PM in Qld looking too buy Toyota 4*4 SR5 Dualcab Hilux 91-97 with 2.8l diesel engine/5spd manual

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 04, 2006 7:06 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 2637

Joined: 5th Nov 2004

Ride: EL TURBO GHIA

Power: 372 rwkw

Location: penrith
NSW, Australia

green yellow is to the battery THERE are 2 of them connect both to the yellow wire on the back of the headunit and replace the CRT fuse

 

_________________

HMMMM BOOST !!!


ED fairmont R.I.P

STREET FORDS FEATURE CAR ISSUE 42

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 04, 2006 10:35 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

twason wrote:
stomper wrote:
twason wrote:
If it is cranking then I don't think it is smartlock related. As mentioned check all fuses again.


Its cranking but not starting and you havnt touched anything to do with the smart lock besides the CRT_LMP then yes it is smartlock related.

If the CRT_LMP is blown the smartlock isnt getting power and if it doesnt get power the ECU dont get the message to enable the injectors.


Well I could be wrong but my impression was that smartlock disables the starter and the ECU. I checked the smartlock documentation and it agrees with me, here is a quote from it
Quote:

The immobilised state is indicated by the Smartlock warning jewel (LED) as a rapid flash rate.
The system enters the immobilised state if Smartlock receives at least two incorrect codes when the ignition switch is turned to On.
When the car is in the immobilised state, you cannot start the engine, as the BEM has disabled both the starter motor, and the EEC-V system.
If the cause of the immobilisation is a corruption of the codes during transfer, you should be able to start the car on the second attempt.
This indicates that the BEM side of smartlock is OK its the ECU that is not happy. The starter is driven from the BEM!


If you read what you have just said it says 'The system enters the immobilised state if Smartlock recieves at least two incorrect codes when the ignition is on'...The Smartlock hasnt recieved any errors because it isnt being powered.

What happens is when you turn the key to ON it checks the 3 codes around the car like you have said. If 2 of these are wrong then it WILL disable the starter motor and the injectors. But when you turn the key on but the BEM doesnt get powered, even if all the codes are fine, it disables the injectors.

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 04, 2006 1:25 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

stomper wrote:

If you read what you have just said it says 'The system enters the immobilised state if Smartlock recieves at least two incorrect codes when the ignition is on'...The Smartlock hasnt recieved any errors because it isnt being powered.

What happens is when you turn the key to ON it checks the 3 codes around the car like you have said. If 2 of these are wrong then it WILL disable the starter motor and the injectors. But when you turn the key on but the BEM doesnt get powered, even if all the codes are fine, it disables the injectors.


amen. I've seen soooo many cars towed into work for this same thing it isnt funny.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 04, 2006 1:31 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

Not that I want to argue but if the starter output is from the BEM how does it work without power? I guess the EF EL is different to the earlier ones.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 04, 2006 2:09 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

the BEM opens the circuit to the starter when it immobolises the car, so when the bem has no power, it doesnt open the circuit, but it also doesnt tell the pcm to enable the injectors and spark...
you will find things like power windows, maybe the mirrors, and definately the interior lights wont work too
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 04, 2006 9:35 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 33

Posts: 6746

Joined: 13th Mar 2006

Gallery: 10 images

Ride: NCII Fairlane

Location: Bathurst
NSW, Australia

Problem Solved was that CRT_Lamp Fuse what a silly thing..... oh well cheers

 

_________________

R.I.P Tobias my son.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 05, 2006 10:29 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

Froudey wrote:
Problem Solved was that CRT_Lamp Fuse what a silly thing..... oh well cheers


Nice to hear that all your problems were solved.

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 1:08 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names