Fordmods Logo

is my Ford Au VCT Solenoid working correctly 

 

Page 1 of 1 [ 1 post ] 

 
 Post subject: is my Ford Au VCT Solenoid working correctly
Posted: Sun Jul 07, 2013 7:23 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 33

Posts: 11

Joined: 4th Oct 2009

Ride: AU Fairmont Ghia

Location: melbourne
VIC, Australia

Hey guys,

I was just reading through the workshop manual and came across the VCT testing section.

I have always been curious about whether my VCT solenoid is working correctly because when I bought the car there is a wire (red) that has been cut and replaced with another red wire for some strange reason. both wires seem to read the same voltage around the 12v mark.

Also apparently the solenoid is supposed to read 23-45 Ohms however when I put my multimeter across it I was only reading 12.5 Ohms.

Can anyone think why the red wire was cut and replaced with a different red wire and is 12.5 Ohms ok or does it sound like the solenoid has gone.

Thanks
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 2:17 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names