Fordmods Logo

little prob with el 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: little prob with el
Posted: Sun Mar 11, 2007 10:28 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 38

Posts: 181

Joined: 4th Aug 2006

Gallery: 2 images

Ride: 97 EL futura & BF XR6 Turbo

Location: sydney
NSW, Australia

last week i was driving in the rain and hit a puddle that was fine but after a bit when i put tha fut down it sounds like the motor is running straight on da chassis like a metal vibrating noise but when i take her out of gear the noise is gone until i put her in drive again but after a while of thrashing the noise is gone i was just woundering does the gearboxes have rubber mounds to hold them in place or could it be something else

 

_________________

there is only 2 rules in driving go hard or go home

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 12, 2007 12:00 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 2563

Joined: 19th Feb 2007

Gallery: 21 images

Ride: 98 EL Futura

Power: 199 rwkw

Location: Lilydale
VIC, Australia

have you checked your engine mounts?

 

_________________

EL Futura: CVE head, Wolf V500, ICE Ignition and Coil, 36lb injectors, Walbro 255lb, Paci comps, 3" exhaust, T5, Harrop Truetrac with 3.9s. Now with 198.9rwkw, (~185rwkw and 13.80 @99.1mph) with more power to come

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: little prob with el
Posted: Mon Mar 12, 2007 8:04 am 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 156

Joined: 15th Jun 2006

Ride: XH Ute

Location: Leinster
WA, Australia

kovac wrote:
last week i was driving in the rain and hit a puddle that was fine but after a bit when i put tha fut down it sounds like the motor is running straight on da chassis like a metal vibrating noise but when i take her out of gear the noise is gone until i put her in drive again but after a while of thrashing the noise is gone i was just woundering does the gearboxes have rubber mounds to hold them in place or could it be something else


Exhaust touching on the body somewhere
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 12, 2007 8:45 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 1072

Joined: 6th Jul 2006

Gallery: 13 images

Ride: BA Falcon

Power: 106 rwkw

Location: Craigmore
SA, Australia

if its fine now chances are you might have got water in your ignition system somewhere causing a cylinder to drop out (not firing) and once the heat of the motor got rid of the moisture its running fine again.

 

_________________

2003 BA Falcon Egas Taxi Pack - XR Replica
Tpak MKII Build Thread

1984 ZL Fairlane
The Project

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Mar 13, 2007 11:05 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 38

Posts: 181

Joined: 4th Aug 2006

Gallery: 2 images

Ride: 97 EL futura & BF XR6 Turbo

Location: sydney
NSW, Australia

it doesnt sound like the exhaust hiting the body cause i had that prob before (which i fixed) the engine mounts looks fine but it sounded like a grinding noise coming from the gearbox

 

_________________

there is only 2 rules in driving go hard or go home

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Mar 13, 2007 7:25 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 33

Posts: 42

Joined: 13th Mar 2007

Location: esperance
WA, Australia

have u checked your autotrans fluid level ??? is the noise there in all forward gears???

 

_________________

why go fast in a str8 line .......when ya can slide fast !!!!!!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 14, 2007 10:24 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 38

Posts: 181

Joined: 4th Aug 2006

Gallery: 2 images

Ride: 97 EL futura & BF XR6 Turbo

Location: sydney
NSW, Australia

i have checked all the fluids and they are fine but the noise is mainly in 1st the usual whining noise is louder thumps into second gear at about 3g's which jurks ya back (good for in the wet though :twisted: )and the car vibrates right through only when its in gear but when i rev it hard in nutral there is no vibration even when i rev it to the limiter it may sound bad but heh im confused :(

 

_________________

there is only 2 rules in driving go hard or go home

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 6:41 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names