Fordmods Logo

Loosing oil preesure after long drive and stop in gear 

 

Page 2 of 2 [ 19 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Sat Mar 03, 2007 8:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 721

Joined: 31st Dec 2005

Ride: EF V8 Futura, 180sx

Location: Brisbane, Burpengary
QLD, Australia

im ganna try new oil pressure switch today but i couldn't get the old one off what do you guys use to remove the old oil pressure switch? and where do you get it from?
under car?
remove airbox and put arm threw from the quater pannel
remove snorkle and put arm in along with engine under manifold
of down threw the manifold?

 

_________________

Ford EF Futura Black
18" koya Strykers, AU engine with port and polish EB head, crow valve springs, standard cam, Large aftermarket RX7 turbo, T5 manual 3" intercooler piping, 600x300x100 intercooler core, MSII with innovate wideband O2 sensor and guage. BA F6 bodykit

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 04, 2007 12:27 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 4609

Joined: 29th Jul 2005

Gallery: 10 images

Ride: BOXCAR

Location: Launceston
TAS, Australia

why not try putting the correct oil in for starters??

I have always run 20w/50 in my 3.9 and its has NEVER ticked upon start up ever. Only does it after an oil change then gone after about 5 seconds.

 

_________________

^^^ What He Said

<a href="http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=44952" target="_blank" class="postlink"> TAS Cruises</a>

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 04, 2007 6:03 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 35

Posts: 14

Joined: 13th Sep 2006

Ride: Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

i have a EF Fairmont aswell, but mines a 94 series 1 its done 180,000 kays now, i was getting concerned about the oil aswell, when i start it cold, she sits on half way, while being driven she sits on half, but at idle (almost evry idle) she sits on 1/4 but never below that, is that cause for concern? as my friends EL sits about 3/4 all the time, mines way less? is mine okay or is there something wrong? my temp never goes above the first marker and computer says 84deg but my friends el sits on 98deg, why is that? differant cooling? thanks guys!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Mar 08, 2007 11:04 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 721

Joined: 31st Dec 2005

Ride: EF V8 Futura, 180sx

Location: Brisbane, Burpengary
QLD, Australia

ok i did a service on my car today and i used castrol 15w 40 and she running ok
it dose loose oil pressure but it hasen't set off the beeper.
ill drive it hard into work tomorrow and see if it dose it
cheers jason

 

_________________

Ford EF Futura Black
18" koya Strykers, AU engine with port and polish EB head, crow valve springs, standard cam, Large aftermarket RX7 turbo, T5 manual 3" intercooler piping, 600x300x100 intercooler core, MSII with innovate wideband O2 sensor and guage. BA F6 bodykit

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 33 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 7:53 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names