Fordmods Logo

MAP sensor? or something more serious? 

 

Page 3 of 3 [ 40 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3

 
Posted: Wed Sep 14, 2005 7:36 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

looky here by the way http://www.fordmods.com/forums/documents.php?doc=23

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 14, 2005 7:40 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

Carby cleaner is degreaser? sorry im having a dumb moment this week.

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 15, 2005 1:35 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

lol, no problem. Carby cleaner isn't the same as degreaser, it more removes carbon rather than grease.


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 15, 2005 2:56 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

ohhh okai
i might go buy one tomorrow cheers. car is working now just a bit of cranky idling at start up. besides that she is fine. thanks for the awesome help. might need more help some time later when i do up my car.

cheers

phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 15, 2005 2:14 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Yep, no worries. Good to hear about the car.


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 15, 2005 6:32 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 516

Joined: 20th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: EL Manual

Location: S.E. Melbourne
VIC, Australia

Sounds like intermittant electrical problems. Check earth / battery / wiring connections. Also read the fault codes from the ecu.

Good luck.

 

_________________

Manual EL Gli.
Mods: Crow Stg3, Chiptorque Dynotune. Lukey Exhaust. DBA slotted rotors, EBC Pads. Whiteline Low Susp. EL GT Swaybars, ROH Envy 17 x235 wheels. Vehicle Datalogger Display V2.0,

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 16, 2005 12:35 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

yeah i was going to buy new wires and rewire some earth wires and also check all the connections. might need to change some relays as well since my fuel pump relay is playing up. gotta tap the relay everytime fuel pump doesn't sound. cheers mate

phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 16, 2005 12:43 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 2718

Joined: 27th Nov 2004

Gallery: 6 images

Ride: EF & VTR1000

Location: Wollongong
NSW, Australia

check your battery's charge should be around 14volts.

My EF is doing the same at the moment, hunting for idle on cold start up's. I diagnosed it to find it was the TPS (throttle position sensor) & IAT (Intake air temp), havent changed them yet to see if the problem still occurs.

Goodluck!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 16, 2005 1:07 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

i just reset the ECU and calibrated the TPS. and since then the car started. just gotta get the car to stop hunting for idle during start up and also to lower the fuel consumption. might need to look at the Intake Air Temp too. cheers

phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 16, 2005 1:57 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 2718

Joined: 27th Nov 2004

Gallery: 6 images

Ride: EF & VTR1000

Location: Wollongong
NSW, Australia

yeah, find out how much they are, there located under the inlet manifold im pretty sure
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 3 of 3  [ 40 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 31 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 9:51 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names