Fordmods Logo

mass leaking problem help 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: mass leaking problem help
Posted: Mon Oct 10, 2011 10:11 am 
Fordmods Newbie

Age: 24

Posts: 14

Joined: 2nd Oct 2011

Ride: 1995 ef fairmont

Location: shepparton
VIC, Australia

Hello ive just changed transmission auto and there a mass leak from bellhousing everything lined up fine did the 3 clicks bolted up fine. and its leaking from front of engine like sump but hole engine is covered with oil.
 Post subject: Re: mass leaking problem help
Posted: Sun Oct 16, 2011 8:24 am 
Getting Side Ways

Age: 26

Posts: 424

Joined: 18th Feb 2010

Ride: Ford EF - Garret TO4Z

Location: Hobart
TAS, Australia

sounds like either the rear main on the engine or the tranny oil pump seal or theres a crack or hole in something there



Crank Assembly balanced, HV oil pump, ACL Trimetal bearings, "1 extra oil clearance taking to around 0.0650-0.0700 on mains and big ends, Moly rings,, Xr6 Cam, POD ( Possibly oversize injectors), Block, Head, Timing cover, belt idler, Alternator,painted in ford light blue

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Sun Oct 23, 2016 3:19 am All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names